Поділитись:

У Луцьку на макулатуру здали ще майже пів тонни російськомовних книг

Четвер, 18 квітня 2024, 19:12
У Луцьку на макулатуру здали ще майже пів тонни російськомовних книг

У Волинській бібліотеці для юнацтва, в рамках акції«Скажи НІ російській літературі» зібрали чергову партію книг на макулатуру. Лучани здали 417 кілограмів російськомовної літератури.

Про це в коментарі Суспільному розповіла директорка книгозбірні Алла Єфремова. З її слів, читачі приносили художні книжки, журнали тощо і загалом цю партію зібрали менш як за пів року.

Алла Єфремова зазначила, що за майже пів тонни літератури вдалося отримали тисячу гривень, кошти перерахували на збір для 14-ї механізованої бригади.

«Після того, як кожного разу здаємо книжки на макулатуру, люди приносять нові, знаходять у себе на полицях вдома. Вже лучани знають про акцію», — сказала директорка бібліотеки.

Наразі акція зі збору видань на макулатуру у бібліотеці продовжується.

Що відомо про акцію «Скажи НІ російській літературі»

Збір російських книг у луцькій бібліотеці розпочали у вересні 2022 року. У січні 2023-го в обласній бібліотеці для юнацтва зібрали майже дві тонни книг на макулатуру. На полицях для читачів залишили книжки лише українською. За січень-березень 2023 року в обласній бібліотеці для юнацтва зібрали майже 500 кілограмів російської літератури. Цю акцію продовжили й у 2024 році.

Надрукувати
мітки:
коментарів