Поділитись:

Вчені створили перший у світі діамант із червоних півоній: який він має вигляд (відео)

Субота, 20 квітня 2024, 02:59
Вчені створили перший у світі діамант із червоних півоній: який він має вигляд (відео)

Китайські вчені вперше у світі створили 3-каратний діамант винятково з вуглецевих елементів, отриманих з червоних півоній.

Про це пише Oddity Central, – передає ТСН. 

Він був представлений в Лояні, китайська провінція Хенань. Його подарувала Лоянському національному саду півоній компанія Luoyang Time Promise Co., що спеціалізується на штучних діамантах. Наприкінці минулого місяця міський півонієвий сад погодився надати компанії півонії, необхідні для створення унікального діаманту, зокрема майже 50-річну півонію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коштовна випічка: пекарня просить клієнтів перевіряти печиво на наявність діаманта (фото)

«Діамант оцінюється в 300 000 юанів (41 400 доларів). Його вирощують з півоній за допомогою нашої технології біогенного вилучення вуглецю, піддають високій температурі і тиску, а потім обробляють», – сказав Ван Цзин, генеральний директор Luoyang Time Promise Co.

Хоча технологія, яка використовується для перетворення вуглецевих елементів, отриманих з півонії, на діаманти, є досить складною, китайська компанія показала, що вуглецеві елементи з різних джерел (волосся, кісток і навіть квітів) видобуваються у спеціально розробленому пристрої, який розриває хімічні зв'язки між видобутими атомами вуглецю. Потім ці елементи рекомбінують в діамантову структуру і утворюється власне діамант.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів