Поділитись:

Шанувальники донатили на кліп: луцький гурт «Флайза» презентував нове відео про дерева

П'ятниця, 19 квітня 2024, 19:54
Шанувальники донатили на кліп: луцький гурт «Флайза» презентував нове відео про дерева

Луцький гурт «Флайза» презентував довгоочікуваний кліп на пісню «Дерева».

Відео з'явилось на офіційній сторінці гурту. 

Ще в кінці жовтня відбулись зйомки основних кадрів відеокліпу і лише зараз дійшли до кінцевого результату монтажу.

«У такі складні часи для українських музикантів, коли ми майже позбавлені фінансових надходжень для свого розвитку (тут варто згадати і коронавірус, і повномасштабну війну, під час якої виступи відбувались на благодійній основі), нам нічого не залишалось, як у липні 2023 року просити у шанувальників гурту про донати на кліп. Зібрали ми тоді 3804 грн і зараз передаємо слова вдячності кожному, хто долучився. Окрім донатів зголосились допомогти нам із кліпом двоє чудових джентельменів – Віталій Віжанський і Андрій Дмитрук. Андрій люб’язно надав нам для кліпу фантастичні краєвиди із лісами та деревами. А Віталій, будучи чудовим фотографом, вирішив поекспериментувати із відео та відзняв і змонтував кінцевий варіант кліпу», – кажуть музиканти. 

В основі сюжету хлопчик пізнає ліс та лікує дерева. До речі, в його роль гарно зіграв Арсен Пилипюк.

Додають, що зйомки відбувались у луцькому Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.

Сама ж пісня  «Дерева», каже гурт, має метафоричний зміст. У ній порівнюються люди та дерева, які насправді мають багато чого спільного та схожого.

І у нас, і у них є своє коріння. І дерева, і люди потребують води. А ще ми здатні світитись та зігрівати. Прислухайтесь до тексту і ви збагнете, про що йдеться», – додають виконавці. 

Трек «Дерева» вже доступний на всіх музичних платформах: https://song.link/i/1718969694

«У такі надзвичайно складні для усіх нас часи ми маємо немислимі втрати як серед людей, так і серед природних ресурсів. Екологи вважають, що для відновлення пошкоджених лісів потрібно буде не менше 20 років. Рани, які російська армія завдає лісам, степам, водоймам, флорі та фауні України, залишаться на десятиліття, а спадок війни нестиме загрозу й після того, як гармати стихнуть. Бережіть природу та один одного», – резюмує луцький гурт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів