Поділитись:

Особистий гардероб Вів'єн Вествуд виставлять на аукціоні

Середа, 24 квітня 2024, 05:13
Особистий гардероб Вів'єн Вествуд виставлять на аукціоні

Особисті речі британської модельєрки Вів'єн Вествуд будуть виставлені на аукціоні Christie’s у червні 2024 року. Частина коштів від продажу піде на підтримку благодійних фондів, таких як Amnesty International, «Лікарі без кордонів» та Фонд Вів'єн, заснований самою Вествуд.

Про це повідомляють на сайті аукціону, – пише Суспільне.культура. 

Продаж речей відбудеться у двох форматах: традиційний аукціон запланований на 25 червня у штаб-квартирі Christie’s у Лондоні, а з 14 по 28 червня також пройде онлайн-аукціон.

Куратором аукціону буде чоловік Вествуд, дизайнер Андреас Кронталер.

На аукціоні буде представлено понад 200 предметів з особистого гардеробу покійної модельєрки, включно з одягом, взуттям та аксесуарами зі знаменитого модного дому Вів'єн Вествуд. Серед експонатів будуть представлені предмети з таких відомих колекцій, як Dressed to Scale (осінь/зима 1998/99) та Witches (осінь/зима 1983).

За життя дизайнерка створила серію принтів на основі ігрових карт, які вона сама розробила. Перший набір принтів буде виставлено на традиційному аукціоні. Усі кошти від продажу перерахують фонду Greenpeace. Це частина проєкту зі збору коштів для екологічного благодійного фонду, який запустили після смерті Вів'єн Вествуд.

Хто така Вів'єн Вествуд

Британська дизайнерка і модельєрка, засновниця стилю панк і нью-вейв у моді, політична і громадянська активістка. Вона померла 29 грудня 2022 року, у віці 81 року.

Вів'єн почала будувати кар'єру в індустрії моди в 1970 році. А у 1976 році вона спільно з музикантом, продюсером та менеджером гурту Sex Pistols Малькольмом Маклареном розробляла одяг для учасників гурту, паралельно створивши власний бренд.

Вествуд вигадала образ для гурту: гострі леза, шкіряні штани, БДСМ-аксесуари. Вона казала, що надихалася повіями та безхатченками, а її одяг повинен був дратувати та обурювати консервативне британське суспільство.

Найвідоміший принт тих часів із колекції Вествуд – обличчя королеви Єлизавети зі шпилькою.

У 1990-х Вествуд стала другою модельєркою Великої Британії після Мері Куант, яка представила свої колекції у Парижі.

Одяг Vivienne Westwood був представлений у фільмі «Секс і місто» (Sex and the City), який вийшов на світові кіноекрани у 2008 році. Весільна сукня від Вествуд для героїні Сари Джессіки Паркер стала однією з найбільш знакових речей стрічки.

У 2007 році Вествуд нагородили за внесок у розвиток дизайну одягу премією British Fashion Awards. А також вона одержала лицарський орден Британської імперії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів