Поділитись:

США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на $60 млрд

Середа, 24 квітня 2024, 20:32
США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на $60 млрд

Президент Джо Байден підписав законо про виділення Україні пакету військової та фінансової допомоги на понад 60 мільярдів доларів, заявив він у виступі. Він сказав, що поставки Україні почнуться протягом «кількох годин».

Перед цим документ підтримала Палата представників, а згодом Сенат, пише ВВС

Президент Джо Байден ще раніше анонсував, що без зволікань підпише закон, а Пентагон обіцяв, що швидко - протягом кількох днів - надішле Україні перші партії зброї.

«Я подбаю про те, щоб поставки почалися прямо зараз, у найближчі кілька годин», — додав Байден, наголосивши, що Україна має «волю і вміння», щоб перемогти у війні з Росією.

Після голосування, яке затвердило законопроєкт у Сенаті, президент США заявив, що «цей найважливіший закон зробить нашу країну та світ безпечнішими, оскільки ми підтримуємо наших друзів, які захищаються від терористів, таких як ХАМАС, та тиранів, таких як Путін».

Україна отримає у тому числі ППО, артилерійські снаряди, бронемашини та протитанкову зброю.

У перший пакет, зокрема, увійдуть ракети RIM-7 та AIM-9M для систем ППО, ракети для ПЗРК Stinger, стрілецька зброя та боєприпаси, у тому числі для боротьби з безпілотниками, боєприпаси для РСЗВ HIMARS, 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди, бойові машини піхоти Bradley, протитанкові системи Javelin та AT-4, високоточні авіаційні боєприпаси, протипіхотні міни, прилади нічного бачення та інше обладнання.

ЗМІ США повідомили, що більша частина зброї для першого пакету вже перебуває у Польщі та Німеччині й швидко заїде до України. Перший пакет може вартувати мільярд доларів.

Володимир Зеленський раніше натякнув, що через зволікання з допомогою від США Україна втратила Авдіївку, але тепер отримає змогу захистити важливе місто Часів Яр.

Пакет допомоги Україні у США заблокували ще на початку жовтня 2023 року.

Ще деякий час США могли надавати Україні невеликі партії військової підтримки. Але вже навесні стало зрозуміло, що без американських грошей та зброї Київ опинився у критичній ситуації, на фронті тим часом виник величезний дефіцит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів