Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 27 квітня

Субота, 27 квітня 2024, 21:00
Фото з фейсбук-сторінки Луцького зоопарку
Фото з фейсбук-сторінки Луцького зоопарку

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за суботу, 27 квітня. 

Про загиблих на війні волинян 

На Донеччині в бою з російськими окупантами загинув захисник із Володимира Олександр Омельчук.

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 27 квітня 

Захисник загинув 25 квітня 2024 року на Донеччині, поблизу населеного пункту Очеретине.

54-річний солдат був призваний на військову службу 3 червня 2023 року. Відданий присязі на вірність українському народові, мужньо виконавши військовий обов'язок, загинув у бою за Україну, її свободу та незалежність.

Про день прибуття траурного кортежу повідомлять згодом.

Вічна пам'ять та шана Герою!

На Донеччині під час виконання бойового завдання загинув солдат з Волині Леонід Ковальчук. 

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 27 квітня 

Про це 27 квітня повідомили в Локачинській громаді

«Під час виконання бойового завдання щодо захисту Незалежності України в районі населеного пункту Очеретине Покровського району Донецької області, бувши вірним присязі, даній Українському Народу, загинув житель села Цевеличі Локачинської громади – солдат Ковальчук Леонід Анатолійович. Висловлюємо щире співчуття батькові, братові, рідним та близьким», – зазначили в громаді.

Відсьогодні за розпорядженням селищного голови в громаді оголошено триденну жалобу

Про прибуття кортежу з тілом Героя повідомлять заздалегідь.

На Донеччині 26 квітня обірвалося життя Героя з Волині Михайла Мельницького. 

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 27 квітня 

Про це 27 квітня повідомили на фейсбук-сторінці Камінь-Каширської громади.

«З глибоким жалем повідомляємо про загибель нашого земляка, відчайдушного воїна України, жителя села Малі Голоби – Мельницького Михайла Сергійовича, 1989 року народження. Життя бійця трагічно обірвалося в Донецькій області 26 квітня 2024 року. Низько схиляємо голови у скорботі перед світлою пам'яттю нашого мужнього Захисника. Вічна честь і Слава Герою», – зазначили у громаді.

Деталі прибуття скорботного кортежу із загиблим воїном будуть інформувати додатково.

Про те, як з Луцька доїхати поїздом до європейських столиць: маршрути й ціни

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 27 квітня 

З Луцька є можливість дістатися потягом до багатьох європейських столиць.

У березні Укрзалізниця запустила нове міжнародне сполучення Україна – Австрія. Йдеться про два потяги – Київ-Відень та Чоп-Відень.

Найзручніше з Луцька до Австрії можна потрапити другим рейсом. Для початку треба сісти на потяг Луцьк-Ужгород, який щоденно вирушає із вокзалу о 17:45. О 6:20 він прибуває до Чопа, де треба пересісти на рейс Чоп-Відень, що відправляється о 8:23. Прибуття до столиці Австрії – о 17:20.

Про те, що в мережі показали унікальну «Волинянку» за $3000

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 27 квітня 

В мережі поширили світлини унікального українського позашляховика із 90-х років – рідкісну «Волинянку» від Луцького автомобільного заводу.

Легендарна «Волинянка» побачила світ в далеких 1960-х роках. Через кілька десятиліть вирішили вдосконалити автомобіль. Так, у 1984 році на шасі 969-го змонтували простий склопластиковий кузов, а через два роки з’явився ще один прототип ЛуАЗ-1301. Цей автомобіль не підходив до серійного виробництва, але така конструкція виявилася цілком прийнятною для створення пікапів та фургонів.

Про те, що у Рожищі неадекват з кухонною сокирою пропонував дітям відрубати пальці

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 27 квітня 

У Рожищі неадекватний чоловік з ножем ходив вулицею і вигукував погрози. Його затримали правоохоронці.

На вулиці у Рожищі чоловік з величезним ножем-тесаком вигукував погрози і чіплявся до дітей.

«Він заходив до мене в магазин з тим ножем розмахував, хотів зарізати собаку, казав що іде на Топільне (село у Луцькому районі, – ред.) і там порішає всіх. Розрізав колесо на велосипеді дітям, які сиділи на лавочці біля Богдана і казав до дітей ложіть пальці на лавку зараз відрубаю. Це просто було страшно», – написала очевидиця подій.

З її слів, молоді люди зупинили поліцейське авто, яке їхало неподалік. Чоловіка затримали і забрали.

Новини України за день 

  • Атака РФ регіонів України 

Російські окупанти продовжують рівняти із землею мирні українські міста й села, та вбивати мирних громадян.

Так, у ніч на 27 квітня у Харкові пролунали потужні вибухи. За інформацією Синєгубова, окупанти вдарили по Салтівському району Харкова. Мер Харкова Ігор Терехов написав, що влучання було поряд з медичним закладом. У медустанові повилітали шибки. За інформацією «Суспільного», росіяни атакували психіатричну лікарню у Харкові. Осколкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Внаслідок обстрілу пошкоджені будівля медзакладу, яка не експлуатувалась, харчоблок і корпус, в якому на момент прильоту перебувало 60 пацієнтів та п’ять працівників лікарні. Загалом всього в медустанові перебувало більше тисячі осіб - 900 пацієнтів і дві з половиною сотні персоналу.  Пацієнтів з потрощених приміщень перевели в інші корпуси. Боєприпаси влучили на територію лікарні. За попередніми висновками вибухотехніків, росіяни обстріляли медзаклад з ЗРК С-300. На місці влучань утворилися величезні вирви.

З 26 на 27 квітня агресор також продовжував бити по Нікопольщині. Тричі обстріляв район з артилерії та 4 рази вдарив БпЛА. За інформацією голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака, найбільше дісталося самому Нікополю. Постраждала 82-річна жінка. Пошкоджені 7 п'ятиповерхівок, ринок, понад 10 магазинів, адмінбудівля. Через обстріли Марганецької громади, які сталися напередодні, без електропостачання залишилося 2 села.

А вранці над Дніпропетровською областю сили ППО знищили 13 ракет – у Дніпровському, Криворізькому і Павлоградському районах. В області пошкоджено два енергооб’єкти. Сталося кілька займань. Поранений 39-річний чоловік. Його госпіталізували в стані середньої тяжкості. Є перебої з водопостачанням на Криворіжжі. У Криворізькому районі до лікарів звернувся ще один чоловік, постраждалий через ракетну атаку. 45-річного потерпілого госпіталізували в стані середньої тяжкості. 

Також Росія 27 квітня вночі атакувала Львівську область крилатими ракетами різного класу та аеробалістичними ракетами «кинджал». Три крилаті ракети воїни ПвК «Захід» збили. За інформацією голови ОВА Максима Козицького, ворог атакував два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури у Стрийському та Червоноградському районах. На них почалися пожежі. Підрозділи ДСНС загасили загоряння. Є руйнування. Про аварійні відключення світла наразі не йдеться. 

Щобільше, Росія 27 квітня атакувала ще об'єкт критичної інфраструктури в Івано-Франківській області. Він зазнав значних пошкоджень. Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області повідомило, що пожежа була доволі великою. На щастя, минулося без жертв. 

У Козацькому, що на Херсонщині, внаслідок російського обстрілу одна людина загинула та вісім поранено, серед потерпілих – рятувальник. В результаті обстрілів вбито 58-річного чоловіка. Також пошкоджено приватні будинки, об’єкт критичної інфраструктури та чотири автомобілі.

  • На Полтавщині біля річки знайшли тіло 13-річного хлопця

У Миргородському районі двоє хлопців 13 та 14 років перебували біля річки Псел, одному із них стало зле, він почав задихатися. Про це повідомила пресслужба ГУНП у Полтавській області.

За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років перебували біля річки Псел в селі Веприк. Під час дозвілля 13-річному хлопцеві раптом стало зле. Дитина почала задихатися. Родичі викликали екстрену медичну допомогу.

Медики понад пів години намагалися врятувати його. Для встановлення причини смерті тіло дитини направлено на судово-медичну експертизу. За цим фактом розпочали кримінальне провадження за п. 2 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство малолітньої дитини) Кримінального кодексу України.

  • У Києві під час з’ясування стосунків на дорозі один із водіїв відкрив вогонь у бік іншого

Про це повідомили у пресслужбі поліції столиці.

Інцидент трапився на одній із вулиць Оболонського району. Правоохоронці встановили, що між водіями двох автомобілів виник конфлікт на дорозі й водій автомобіля «Рено» здійснив декілька пострілів у бік водія КамАЗ. 21-річного потерпілого поліцейські доправили до лікарні для надання медичної допомоги, а порушника затримали.

Також правоохоронці вилучили у зловмисника пристрій для відстрілу патронів споряджених гумовими кулями. Слідчі повідомили чоловіку про підозру, йому загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

Група ГУР МО України «Гуси-9» спільно з військовослужбовцями 15 ОБрАР «Чорний ліс» виявили та вдарили по новітній російській радіолокаційній станції (РЛС) 48Я6 К-1 «Подльот».

Про це повідомляє пресслужба ГУР. Успішного вогневого ураження завдали по антенно-фідерній установці та дизельній станції, що живила комплекс. 

«Радіолокаційна станція «подльот» порівняно нова російська розробка – на озброєння армії держави-агресорки її почали постачати 2015 року. Вартість такої РЛС складає понад 700 мільйонів рублів або понад 5 мільйонів доларів», – розповіли в ГУР. 

Вказану систему окупанти використовували для виявлення та передавання координат цілей російським зенітно-ракетним комплексам С-300/С-400. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів