Поділитись:

І смачні, і корисні: назвали 12 овочів з найнижчим вмістом цукру

Четвер, 02 травня 2024, 02:24
І смачні, і корисні: назвали 12 овочів з найнижчим вмістом цукру

Деякі овочі містять трохи більше натурального цукру, ніж інші. 

Про це пише УНІАН з посиланням eatingwell.com.

«Овочі містять клітковину, яка допомагає знизити вплив на рівень цукру в крові, і вони багаті корисними вітамінами, мінералами та фітонутрієнтами», – зазначила лікарка-дієтологиня Б'янка Тамбурелло.

При цьому фахівчиня особливо виділила те, що овочі містять клітковину, яка підтримує здоров'я кишківника і робить їжу більш ситною.

12 овочів з низьким вмістом цукру

Шпинат. Містить калій, кальцій, вітаміни А і С, фолієву кислоту і довгий список інших дивовижних поживних речовин.

Мангольд. Це листова зелень, багата поживними речовинами, яка містить лише півграма натурального цукру на чашку.

Селера. Корисна для гідратації, оскільки на 95% складається з води, а також містить клітковину, калій і вітамін К, який підтримує здоров'я кісток і сприяє згортанню крові.

Салат. Містить лютеїн – антиоксидант, який може зменшити запалення в організмі і, як було доведено, особливо корисний для здоров'я очей.

Броколі. Приблизно на 90% складається з води. У ній також мало цукру та багато поживних речовин, таких як клітковина, кальцій, магній і навіть трохи білка. Також було доведено, що броколі знижує ризик розвитку раку, серцево-судинних захворювань і діабету 2 типу завдяки своїм антиоксидантним властивостям.

Цвітна капуста. В одній чашці цвітної капусти міститься багато калію і вітаміну С.

Гриби. У них мало цукру і містяться такі поживні речовини, як калій, селен та фолієва кислота. Крім того, гриби багаті бетаїном - антиоксидантом, який може захистити організм від запалень.

Огірки. Майже повністю складаються з води, тому є чудовим способом поповнити запаси рідини. Крім того, огірки містять необхідні вітаміни та мінерали, такі як магній, кальцій і калій.

Кабачки. На 95% складаються з води, містять вітаміни і мінерали, включно з кальцієм, магній і калій.

Баклажани. Містить 2,5 грама клітковини на чашку і такі поживні речовини, як калій, кальцій, фолієву кислоту і бета-каротин, який організм перетворює на вітамін А, важливу поживну речовину, що допомагає підтримувати функцію імунної системи.

Болгарський перець. Приблизно на 90% складаються з води, тому їх вживання допоможе уникнути зневоднення. Також болгарський перець багатий на вітаміни А, С, Е і К, не кажучи вже про мінерали, такі як калій та магній.

Зелена квасоля. Унікальний овоч: у ній не тільки мало цукру, а й достатня кількість клітковини (4 грами) та білка (3 грами) на чашку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів