Поділитись:

"Крим повинен повернутися до України", – новообраний польський консул в Луцьку

Четвер, 11 травня 2017, 15:21
«Крим повинен повернутися до України», – новообраний польський консул в Луцьку

Нововобраний Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Вєслав Мазур переконаний, що Крим повинен бути Україною.

Про це він зазначив в інтерв'ю газеті "Волинський монітор".

"Я особисто ніколи не погоджуся з тим, що Крим не український. Він повинен повернутися до України. Агресори не мають там перебувати. Польський уряд цього не визнав. Закриття єдиного консульства ЄС у Криму було прикладом того, що ми не маємо намірів визнавати анексію Криму", – сказав він.

Саме Вєслав Мазур був змушений 8 березня 2014 року припинити роботу Генерального консульства РП у Севастополі.

"Це було єдине консульство ЄС, тому інформацію про події в Криму, яка йшла у світ, надсилало саме польське консульство. Нашому життю загрожувала небезпека. Нас хотіли палити, різати, росіяни навіть приготували на мене засідку і хотіли мене викрасти. Але їм це не вдалося", – розповів дипломат.

З його слів, у Криму було 8 польських організацій.

"15 листопада 2013 р. ми відкрили Центр науки і польської мови у філії Російського економічного університету імені Георгія Плеханова в Севастополі. Ці установи діють сьогодні в зовсім іншому форматі. Тепер вони перебувають під опікою Генерального консульства РП в Одесі. Що тут багато говорити. Поки Крим не буде вільним, тобто поки звідти не виженуть росіян, польські громадяни чи особи польського походження не матимуть там спокою і можливостей для нормальної діяльності", – переконаний Вєсллав Мазур.

Нагадаємо: Вєслав Мазур обійняв посаду консула у квітні.

На комісії польського Сейму у справах еміграції та зв'язків з поляками за кордоном 21 вересня Вєслав Мазур назвав Бандеру бандитом і сказав, що українці мало обізнані з історією.

Міністерство закордонних справ України провело "виховну бесіду" з генконсулом Польщі у Львові та ймовірним консулом Польщі в Луцьку Вєславом Мазуром щодо його висловлювання про Степана Бандеру.

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 травня 2024
30 квітня 2024
25 квітня 2024
23 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
07 квітня 2024