Поділитись:

На Волині агрономи заговорили про гірший стан пшениці

Вівторок, 06 червня 2017, 08:57
На Волині агрономи заговорили про гірший стан пшениці

На Сумщині та Волині агрономи говорять про гірший стан посівів пшениці, ніж торік.

У решті регіонів також відмічають затримку розвитку зернових. Через холодну весну, нестачу опадів та низку інших причин озима пшениця не отримала навесні того розвитку, що у 2016, – пише SuperAgronom.com.

Фахівці відмічають, що практично всю весну на посівах пшениці спостерігались ознаки дефіциту основних елементів живлення. Найперше – азоту й сірки.

Причиною нестачі поживних речовин став не дефіцит азотних добрив, який хоча й вплинув на ситуацію, проте не так суттєво, а низькі температури, за яких рослини просто перестали засвоювати добрива.

Окрім того, в багатьох регіонах озимі зернові страждали від нестачі вологи. В багатьох господарствах не змогли своєчасно провести внесення гербіцидів, регуляторів росту та інших засобів захисту. А там, де це зробили, іноді спостерігались ушкодження рослин через низьку температуру на момент обробки.

Цей комплекс причин призвів до того, що озима пшениця не змогла навесні розкущитись, а частина слабших пагонів заклали неповноцінний колос. Унаслідок цього густота стеблостою вийшла нижчою за очікувану, а урожай може виявитись меншим, ніж торік.

Про затримки в розвитку озимих зернових повідомляють і з інших регіонів. Зокрема агрономи Житомирщини, Київщини, Чернігівщини й інших областей говорять про те, що колосіння пшениці почалось на 10-12 днів пізніше, аніж в 2016 році. Деякі сорти й посіви ще навіть не увійшли в цю фазу.

Надрукувати
мітки:
коментарів