Поділитись:

У Луцьку просять пустити більше тролейбусів на ДПЗ

Вівторок, 06 червня 2017, 12:53
У Луцьку просять пустити більше тролейбусів на ДПЗ

Мешканці мікрорайону ДПЗ-Гнідава у Луцьку обурені необхідністю довго чекати тролейбус або ж переплачувати в маршрутному таксі.

Тому лучани просять покращити тролейбусне сполучення х ДПЗ. Петицію з таким проханням зареєструвала 6 червня Ніна Мартинова.

"На тролейбусних маршрутах № 1 і № 2 в будні і у вихідні курсує по 6 машин. Оборот ці маршрути роблять за 90 хв, тому інтервал на цих маршрутах в середньому 15 хв. На маршрутах № 15-15А по буднях – по 5 машин, а оборот 45 хв, відповідно, інтервал становить 9 хв. Щоб графіки тр. № 1 і № 2 не накладалися з графіками тролейбусів № 15-15А, тобто щоб одиниці-двійки- п'ятнадцятки не їхали одна за одною разом, графіки відправлення з СКФ "Україна" відкориговані. Тому місцями інтервал на 1-ці і 2-ці може сягати від 12 до 18 хв. Коли починають ставати на обід, інтервал на 1-ці і 2-ці стає місцями 24-35 хв", – сказано в петитції.

Обурені також і мешканці проспекту Волі: на Старий ринок і мікрорайон Гнідава-ДПЗ часом дуже тяжко дочекатися тролейбуса № 2, а зі Старого ринку їм так – тролейбуса № 1, тому змушені переплачувати в маршрутному таксі.

"Крім того, багатьох лучан обурює той факт, що тролейбусне сполучення проспектів Соборності, Перемоги з мікрорайоном ДПЗ увечері закінчується о 21:20, проспекту Волі з ДПЗ – о 22:00, в той час як тролейбуси № 15-15А продовжують курсувати центром міста, і дістатися до мікрорайону ДПЗ між 22:00 і 23:15 годинами неможливо нічим, крім маршрутного таксі або таксі, – до тих пір, поки тролейбуси №15-15А не почнуть рухатись у депо. Але й у цьому разі залишається відкритим питання, як дістатися до власних домівок мешканцям вулиць Станіславського, Бенделіані, просп. Дружби Народів у найдешевший спосіб", – йдеться у документі.

При цьому, зазначили в петиції, будь-який пасажир тролейбуса № 15-15А може доїхати в потрібне місце тролейбусами маршрутів №1, 2, 8, 9.

Відтак, лучани просять на тролейбусних маршрутах № 1 і № 2 в будні додати по 2 машини. Відповідно, на маршрутах № 15-15А в будні скоротити по 2 машини. А також вирішити питання з тролейбусним сполученням з мікрорайоном ДПЗ до 23:30.

Надрукувати
мітки:
коментарів