Поділитись:

Працівники п'ють та обкрадають підприємство, - директор ЛПЕ

Вівторок, 09 лютого 2016, 13:55
Працівники п'ють та обкрадають підприємство, - директор ЛПЕ

На Луцькому підприємстві електротранспорту існує проблема з кадрами через борги по заробітній платі.

Голова профспілки Луцького підприємства електротранспорту Віталій Герасимюк запевнив, що ті працівники, які працюють сумлінно, отримують премії. Про це він розповів на засіданні тимчасової комісії міської ради з вивчення проблем діяльності КП "ЛПЕ" 9 лютого.

Виконувач обов'язків директора ЛПЕ Ігор Грицюк підкреслив, що є працівники на підприємстві, які розуміють, що основна причина в проблемах фінансування – недолугість держави, яка не повертає їм коштів за виконану роботу. А є працівники, які не виконують навіть своїх посадових обов'язків, але вимагають багато.

"Основне питання в людях, які або хочуть працювати або не хочуть. Є працівники, які попрацюють півроку й обкрадають підприємство, приходять п'яні на роботу, прогулюють і в той же час вимагають від керівництва", - сказав Ігор Грицюк.

Віталій Герасимюк також наголосив, що окрім основних проблем на підприємстві, існує й проблема з відсутністю молодих та досвідченим кадрів і тих, хто може виконувати свою роботу як слід. З його слів, 80% працівників тролейбусного депо - пенсійного або передпенсійного віку.

"Працівники, які по 30-40 років працюють в нас цілими сім'ями - до них немає ніяких зауважень. Є працівники, які сумлінно виконують обов'язки - вони отримують премії, а є такі, які не виконують навіть своїх посадових обов'язків", - сказав Віталій Герасимюк.

Основною проблемою, через яку на підприємство не йдуть працівники, керівництво називає заборгованість у виплаті зарплат.

Заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко сказав, що в міськраді прийняли рішення, щоб до березня погасити зарплати водіям підприємства, які навіть утворили страйковий комітет через борги по заробітним платам. Вже з березня всім категоріям працівників піднімуть зарплати.

"Ми будемо давати нові маршрути підприємству, а це вже додаткові джерела доходів", - додав Сергій Григоренко.

Голова страйкового комітету, водій тролейбусу Андрій Дмитрович розповів, що колись з працівниками уклали колективний договір, згідно якого колектив відмовився від частини своєї зарплати, щоб ця частина грошей пішла на розвиток підприємства. Передбачалось, що цей договір діятиме лише півроку. Однак, за словами голови страйкового комітету, їм майже шість років продовжували платити занижену зарплату.

"Протягом останніх п'яти - шести років був обман колективу, просто обкрадали людей", - зауважив Андрій Дмитрович.

Проте головний бухгалтер підприємства Лариса Каткова, яка працює на цій посаді тільки рік, запевнила, що за цей період вона нараховувала зарплату виходячи з тих норм, які були закладені в колективному договорі.

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 травня 2024
12:20
30 квітня 2024
29 квітня 2024
17:00
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
16 квітня 2024
14:14
13 квітня 2024
10:00
05 березня 2024
10:13
10 січня 2024
15 листопада 2023