Поділитись:

Пивоварський назвав умови, за яких залишиться міністром

Вівторок, 09 лютого 2016, 14:29
Пивоварський назвав умови, за яких залишиться міністром

Члени Кабінету міністрів домовилися погодити програму дій на 2016 рік, у випадку її невиконання уряд повинен піти у відставку.

"Сьогодні (8 лютого) члени уряду обговорять програму дій на 2016 рік. На цьому ж засіданні буде фіналізовано умови, обов'язкові до виконання всіма гілками влади. Якщо вони не будуть виконані, Кабмін встає й іде", – сказав міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, який відкликав свою заяву про відставку, в інтерв'ю ЛІГА.net, опубліковану 9 лютого.

"Уряд подасть у парламент список умов із термінами їх виконання. Щось треба буде ухвалювати впродовж тижня, щось – двох, на щось знадобиться місяць. Але рішення мають бути вже зараз", – сказав Пивоварський.

На запитання, скільки він готовий чекати змін на посаді міністра, Пивоварський відповів: "До 16 лютого. Тоді стане зрозуміло, приймає парламент ці рішення чи ні".

Пивоварський озвучив свої умови:

"Перше – справедлива зарплата держслужбовців. Без цього не можна забезпечити якісну роботу всього апарата чиновників. Друге – створення нової програми коаліції й запровадження відповідальності за її невиконання", – сказав він.

"Послухати депутатів – в уряді сидять одні негідники, які нічого не роблять. При цьому в парламенту лежить майже 100 життєво необхідних для розвитку країни законопроектів, які просто не ухвалюються", – наголосив він.

"Третє (умова) – приватизація. Сьогодні держкомпанії буквально "дояться" для виведення коштів на фінансування політичних партій і для депутатів особисто. Це відбувається як на центральному рівні, так і на регіональному", – сказав міністр.

На його думку, "усі держкомпанії, крім невеликої кількості стратегічних (на кшталт Нафтогазу, Укрпошти, Укрзалізниці), треба терміново продати".

"Наступне – реформа адміністрування податків, і це не ідеться про зниження податкових ставок. Про цю реформу говорять 14 місяців. Рішення можна прийняти зараз і наступного тижня почати реформу", – заявив Пивоварський.

Надрукувати
мітки:
коментарів