Поділитись:

На Волині працедавці сплатили майже 1,4 мільярда на соцстрахування

Вівторок, 18 липня 2017, 10:19
На Волині працедавці сплатили майже 1,4 мільярда на соцстрахування

За підсумками першого півріччя 2017 року на Волині сплачено 1 мільярд 367 мільйонів гривень єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Таким чином, на Волині надходження єдиного внеску на чверть перевищують визначені індикативні показники, – відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

"Тенденція до зростання надходжень єдиного внеску, насамперед, обумовлена значним підвищенням стандартів в оплаті праці. Однак без належної уваги фахівців ДФС щодо обов'язковості дотримання вимог закону у цій сфері та відповідної роз'яснювальної роботи, що системно проводиться ДФС спільно з іншим контролюючими органами, показники надходжень єдиного внеску були б значно меншими", – зазначає начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що ріст сплати єдиного внеску – це ще й наслідок суттєвого зменшення його ставки, оскільки працедавці отримали можливість спрямувати вивільнені від оподаткування кошти на підвищення зарплат.

"Активне інформування громадян про важливість офіційного працевлаштування зі сплатою всіх передбачених законом платежів теж сприяє легалізації ринку праці. Дедалі більше найманих працівників цікавляться відрахуваннями єдиного внеску зі своєї зарплати, розуміючи, що від цього залежить їх майбутнє пенсійне забезпечення. Саме така активна громадянська позиція – це додаткові кошти на соціальні виплати сьогодні та в майбутньому", – підкреслила Світлана Савчук.

Довідково:

На соціальне забезпечення волинські фіскали мобілізували на 276,5 мільйона гривень єдиного внеску більше від індикативних показників. Перевиконання індикативних показників з єдиного внеску протягом шести місяців 2017 року зафіксовано на території всіх районів та міст області.

Надрукувати
мітки:
коментарів