Поділитись:

Спілкуйтеся смачно українською: у Луцьку презентували цікаве IT-рішення

Неділя, 06 серпня 2017, 17:16
Спілкуйтеся смачно українською: у Луцьку презентували цікаве IT-рішення

У Луцьку під час гутірки на фестивалі "Бандерштат" 6 серпня презентували освітній проект "Р.І.Д.", який має на меті популяризувати українську мову та історію. Його автори – команда із Черкас – використовують соціальні мережі та IT-рішення для навчання мови, історії, традицій українського народу.

Охочим покращити свої знання пропонують завантажити мобільний додаток "Р.І.Д.". Він безплатний та дозволяє вивчати, запам'ятовувати українські слова та фразеологізми. Окрім цього, творці проекту викладають лекції на Youtube, ведуть сторінку у Facebook та Instagram.

Суть полягає у тому, що користувачу пропонують щодня вчити три українські слова. Чим активніше учасник спільноти використовуватиме додаток, тим вищий рейтинг матиме серед інших користувачів. Окрім цього, користувачі отримують цікаві та нові відомості щодо історії та традиційні українського народу.

"Люди зацікавлені ставати кращими і самовдосконалитися. Ми намагаємося зробити цей процес максимально легшим. Чому три слова, бо більше люди можуть і не запам'ятати. Якщо буде більше, то є велика ймовірність, о їх будуть просто проклацувати. А ми хочемо, аби люди ставали кращими. Проект не заміняє освітні заклади і програми, а лише показує, що самонавчання може бути цікавим", – каже засновник проекту Максим Тимчій.

Над проектом працює ціла команда дизайнерів, програмістів, філологів, істориків. Покращувати додаток можуть також самі ж користувачі, пропонуючи ідеї чи висловлюючи зауваги. Окрім цього, організатори також запросили до співпраці коректорів, програмістів, людей, які можуть допомагати у соціальних мережах.

Надрукувати
мітки:
коментарів