Поділитись:

На Волині можуть створити чотири госпітальні округи

Вівторок, 08 серпня 2017, 11:57
На Волині можуть створити чотири госпітальні округи

Міністерство охорони здоров'я України відхилило подані раніше пропозиції про створення на Волині 8-ми та 5-ти госпітальних, зазначивши, що вони не відповідають вимогам медичної реформи.

Однак народний депутат Ірина Костанкевич зауважила, що заступник міністра охорони здоров'я Павлом Ковтонюк підтвердив необхідність для Волині четвертого госпітального округу, – повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

"Я була на особистому прийомі у пана Ковтонюка, ми дивились карту, брали статистику – усе разом і він погодився, що дійсно, на півночі Волині потрібно четвертий госпітальний округ", – зазначила Констанкевич.

Таку ж позицію висловив і голова ОДА Володимир Гунчик, адже 4 госпітальні округи – найбільш оптимальний варіант для Волині.

У результаті аналізу ситуації ухвалили рішення консолідувати зусилля громади, народних депутатів, місцевих рад, облдержадміністрації та повторно звернутись до Міністерства охорони здоров'я України з пропозицією розглянути четвертий госпітальний округ із центром у місті Камінь-Каширський та надати свої рекомендації чи аргументи для відмови.

"Якщо Міністерство охорони здоров'я, виходячи з наших звернень, підтвердить можливість створення четвертого госпітального округа на Волині – я це рішення
підтримаю", – резюмував Володимир Гунчик.

Надрукувати
мітки:
коментарів