Поділитись:

Компанія Петра Семерея виграла суд проти Нацради з питань телебачення

Понеділок, 15 лютого 2016, 16:24
Компанія Петра Семерея виграла суд проти Нацради з питань телебачення

Приватна компанія "Телесистеми України", зареєстрована в Луцьку, через суд примусила Національну раду з питань телебачення і радіомовлення розглянути питання про видачу їй ліцензії цифрової багатоканальної телемережі (мультиплексу) МХ-4 (DVB-T , DVB-T2).

1 лютого у Львівському апеляційному адміністративному суді компанія частково виграла апеляцію у Нацради. Суд зобов'язав регулятор заново розглянути питання видачі ліцензії, але відмовив у клопотанні компанії зобов'язати видати ліцензію. Про це йдеться в тексті рішення суду, доступного в держреєстрі за інформацією видання Медіаняня.

У минулому році компанія "Телесистеми України" подала до Нацради заяву на ліцензію всеукраїнського провайдера четвертого мультиплексу (МХ-4), мотивувавши це тим, що рішення про конкурс на мультиплекс є, а провайдера після анулювання ліцензії попередника "Зеонбуду" – компанії УЦТМ, яка володіла ліцензією на 4-й мультиплекс – немає. У травні 2015 року регулятор залишив заяву підприємства "Телесистеми України" без розгляду.

Директор Петро Семерей, не пояснив, звідки у компанії гроші на будівництво мережі. У статутному фонді компанії, згідно з даними держреєстру, зазначено 200 тисяч гривень. Семерей числиться власником 40% компанії, інші 60% належать Світлані Шаховій з Луцька. Втім, на ринку компанію пов'язують з "Волею", яка не раз публічно критикувала "Зеонбуд". Цифрова мережа, побудована "Зеонбудом", обійшлася в 100 мільйонів доларів.

Варто зазначити, на ліцензію загальнонаціонального цифрового провайдера, крім "Телесистем України", претендує державний Концерн РРТ. Останній відкрито заявляє, що готовий побудувати цифровий мультиплекс з 434 передавачів потужністю від 50 Вт до 10 КВт за 1 рік, що обійдеться в 812 мільйонів гривень: гроші планують отримати як кредит ЄБРР під державні гарантії з виплатою відсотків у розмірі 255 мільйонів гривень.

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024