Поділитись:

На Волині оздоровили більш ніж 33 тисячі дітей

Понеділок, 11 вересня 2017, 14:47
На Волині оздоровили більш ніж 33 тисячі дітей

На Волині завершилась літня оздоровча кампанія, що охопила 33 тис. 076 дітей віком від 7-17 років, із яких 4 тис. 629 дітей оздоровилися, а 28 тис. 447 осіб – відпочили.

Про це сьогодні, 11 вересня, під час оперативної наради в голови облдержадміністрації Володимира Гунчика повідомила начальник управління освіти, науки і молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна, – повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

Найвищі показники оздоровлення дітей у Нововолинську, Луцьку та Ковелі. Ефективно проведені роботи Ковельською та Володимир-Волинською міськими радами, Іваничівською райдержадміністрацією. Другий рік поспіль, за словами Людмили Володимирівни, найнижчі показники оздоровлення дітей у Камінь-Каширському, Шацькому, Ратнівському, Любешівському та Луцькому районах.

Володимир Гунчик своєю чергою повідомив, що така ситуація неприпустима, адже оздоровлення потребують діти з усіх районів і доручив зробити детальний аналіз ситуації у шести районах, де проведення оздоровчої кампанії – на останніх позиціях.

У першочерговому порядку оздоровлювалися діти, які потребують особливої соціальної уваги га підтримки. Так, цьогоріч відпочило 842 дитини-сироти та позбавлених батьківського піклування та 889 дітей-інвалідів, 929 дітей із числа постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Понад 6 тис. дітей із багатодітних сімей та понад 4 тис. із малозабезпечених.

На особливому контролі перебувало оздоровлення та відпочинок дітей, батьки яких загинули, або беруть участь в антитерористичній операції. В області є 66 дітей-школярів, батьки яких загинули, з них цьогоріч оздоровлено 41 особу, – повідомила Людмила Плахотна.

Оскільки потреба в оздоровлені забезпечена частково, голова облдержадміністрації наполягає на вивченні ситуації у контексті сім'ї кожної дитини, аби знати об'єктивні причини того, чому 25 дітей не пройшли необхідного оздоровлення, адже є можливість його продовження. Зведені дані підготують вже до кінця тижня.

Упродовж літа працювало 11 позаміських закладів оздоровлення та відпочинку різних форм власності та підпорядкування. Табори розпочинали свою роботу з початку червня.

Загалом у стаціонарних закладах оздоровились 5 тис. 929 дітей, що на 566 більше, аніж у минулому році. Окрім стаціонарних закладів, активно працювали 183 табори відпочинку з денним перебуванням.

"Третій рік поспіль в області працюють літні мовні табори. Загалом упродовж червня цього року працювало 198 таких таборів, де 6 тисяч 54 учні мали змогу вдосконалити свою іноземну мову," – зазначила Плахотна.

Найбільше таких таборів працювало у Ковельському, Луцькому, Горохівському, Камінь-Каширському, Локачинському районах та у місті Луцьку. Також активно реалізовувались й альтернативні види відпочинку – екскурсії, туристичні походи, гурткова робота.

Надрукувати
мітки:
коментарів