Поділитись:

Ну що за сліпі "олені" за кермом!?

Неділя, 17 вересня 2017, 07:40
Ну що за сліпі «олені» за кермом!?

Із рубрики "Накипіло". "Ну що за сліпі "олені" за кермом!?" – завжди думаю я, коли часто бачу тіла мертвих тварин на дорозі, де є рух транспорту. Не скажу, що рух авто з Луцька в сторону, наприклад, села Лаврів є вже аж таким інтенсивним.

Знаю, що за бажанням можна посигналити тварині на дорозі, і вона злякається і втече. А можна й пригальмувати трохи, щоби кіт чи собака змогли зійти з проїжджої частини. Але ж ні! Тим оленям треба витискати, певно, всю швидкість зі своєї "консерви" і мчати на всіх порах, не дивлячись, що то населені пункти. Й байдуже, що створює потенційну небезпеку не тільки тваринам, а й людям.

Можливо, тварини вистрибують та зненацька й кидаються під авто, але часто їжджу з водієм, який, побачивши здалеку котика навіть обабіч дороги, або сигналить, або ж зменшує темп руху на дорозі. Чому не можна так робити всім?! Найпечальніше те, що трупи тваринок можуть тижнями лежати на дорозі і по них туди-сюди їздить транспорт. Ось така у нас, людей, любов до братів наших менших. Але ж якщо так їздити неуважно, то сьогодні на твоїй совість смерть тварини, а завтра що? Ти не помітиш людину і теж її зіб'єш на смерть?

Хай це прозвучить наївно, але інколи мені здається, що ті ж таки собаки розумніші за людей. Ось до прикладу випадок з життя. Їдемо в міській маршрутці вулицею Львівською, де досить часто стаються різного роду ДТП і бувають непоодинокі випадки, коли людей збивали автомобілі, коли ті намагались перебігти в невстановленому місці дорогу.

Так от тільки-но маршрутка рушила з зупинки, перед нею вистрибнула жінка, яка, щоправда, благополучно перебігла на іншу сторону вулиці в невстановленому місці. Коли ж громадський транспорт під'їхав до пішохідного переходу, в той момент увімкнулось червоне світло на світлофорі. Вся маршрутка і водії з інших авто з усмішкою спостерігали за тим, як песик почав по "зебрі" переходити дорогу, коли увімкнулось світло для пішоходів. Ось така історія.

Тому, водії, ті, що "олені", будьте уважними на дорогах. Адже тварини – теж живі істоти, й інколи треба за кермом вмикати мозок і вимикати швидкість, щоби потім на дорозі не лежали трупи тварин чи людей.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
13:25
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
14 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024