Поділитись:

В Україні значно скоротилося виробництво бісквітів

Субота, 23 вересня 2017, 17:41

В Україні солодощі користуються великим попитом, вітчизняна продукція активно споживається не тільки на внутрішньому, але і на зовнішніх ринках.

Ця популярність пояснюється помірною ціною і хорошою якістю товарів, - пише UBR.

Але навіть незважаючи на це, ситуація на ринку кондитерських виробів нашої країни залишається досить нестабільною. В 2015 році обсяги виробництва солодких виробів упали на 13,3% у порівнянні з 2014 роком і склали 616 тонн.

Зміни в ринку були спровоковані військовим конфліктом на Донбасі, що призвів до закриття ряду великих компаній-виробників кондитерських виробів. Окрім цього, на українському ринку відбивається припинення торгівлі з Росією та зниження купівельної спроможності населення.

Важливим джерелом для приготування різних солодощів, у тому числі торту і бісквітів, є какао-боби, що ростуть в країнах Африки та Латинської Америки. Їх потрібно купувати за кордоном. А це підвищує ціну на кінцеву продукцію пропорційно росту курсу валют.

В 2016 році ринок усіх кондитерських виробів України показав зростання на 13,4% по відношенню до 2015 року і досягнув 698,7 тонни. Це говорить про те, що досліджуваний ринок відновлюється швидше, ніж економіка країни. Проте, саме виробництво бісквітів в Україні минулого року скоротилося на 1,2% і склало 9,9 тис. тонн.

В першому півріччі 2017 року тенденція спаду продовжилась – показники знизилися на 3,7% в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року.

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 березня 2019
15:30
17 лютого 2019
15 лютого 2019
12 січня 2019
30 грудня 2018
29 грудня 2018
28 грудня 2018
26 грудня 2018
24 грудня 2018
18 грудня 2018
14 грудня 2018
12 грудня 2018
06 грудня 2018
05 грудня 2018