Поділитись:

Лищенська сільрада "дала задню" в об'єднанні з Липинами

Четвер, 05 жовтня 2017, 10:49
Лищенська сільрада «дала задню» в об'єднанні з Липинами

У вівторок, 3 жовтня, відбулось засідання сесії Лищенської сільської ради. На розгляд виносилися питання об'єднання з Липинською громадою. Також мали розглянути лист-пропозицію про об'єднання, який надійшов із Підгайцівської сільської ради.

Про це повідомляють на сайті Луцької районної державної адміністрації.

Варто зауважити, що процес об'єднання з Липинами перебуває у фінальній стадії. Отримано позитивний висновок Волинської облдержадміністрації щодо відповідності Конституції та законам України проекту рішення "Про добровільне об'єднання територіальних громад" щодо добровільного об'єднання територіальних громад села Липини Липинської сільської ради, сіл Лище, Воротнів Лищенської сільської ради Луцького району Волинської області у Липинську сільську об'єднану територіальну громаду з адміністративним центром у селі Липини Луцького району Волинської області, обласною радою внесено зміни в Перспективний план.

Участь у засіданні сесії взяли голова райдержадміністрації Ігор Ярмольський, голова районної ради Валентин Приходько, заступник голови райдержадміністрації Інна Бас, регіональний консультант з бюджетних питань Асоціації міст України у Волинській області Василь Гром, експерти Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Оксана Урбан, Андрій Погорілий та Анатолій Матвіюк, окремі депутати районної ради, Липинський сільський голова Богдан Гусак, обранці Підгайцівської сільської ради та ін.

Під час засідання сесії присутні мали можливість експертів із Волинського ЦРМС, які наводили беззаперечні факти на користь об'єднання громад Липини і Лище та застерігали не гаяти часу, відведеному для процесу децентралізації.

Після тривалих дискусій усіх учасників обговорення депутати Лищенської сільської ради не підтримали жодного рішення про об'єднання: ні з Липинської сільською радою, а ні з Підгайцівською сільською радою.

Результатом неготовності депутатського корпусу до процесу децентралізації, який передбачає перехід на міжбюджетні відносини та отримання додаткових коштів на розвиток громади уже в 2018 році, стало те, що в новий бюджетний рік громади Лищенської, Липинської та Підгайцівської сільських рад переходять за "старими правилами".

Надрукувати
мітки:
коментарів