Поділитись:

Курник розбрату: селяни прийшли на «розбірки» до Підгайцівської сільради (відео)

Середа, 30 серпня 2023, 17:52
Курник розбрату: селяни прийшли на «розбірки» до Підгайцівської сільради (відео)

Мешканці села Лище 28 серпня зібралися біля Підгайцівської сільської ради через ймовірне майбутнє будівництво птахофабрики. Поголів'я курей тут заплановане у 24 тисяч птахів, тож місцеві жителі переконані, що жити поруч стане неможливо через сморід.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Ініціативна група прибула на чергову сесію сільради, аби поставити питання обранцям громади: чому ж дали дозвіл на розроблення детального плану території купленого паю землі площею понад гектар.

До людей вийшли голова громади Юрій Семенюк та його заступник Валентин Приходько. Вони повідомили, що на цій сесії сільради ніяких рішень щодо птахофабрики не будуть. Крім того, за словами керівництва громади, Інна Курдельчук, яка придбала ту земельну ділянку у Лищі, не говорила депутатам про намір побудувати птахофабрику.

«Коли вони брали дозвіл на розробку детального плану, вони не повідомляли, що вони там планують», – запевнив Приходько.

На це представник ініціативної групи зазначив, що начальник відділу містобудування та архітектури Підгайцівської сільради Олексій Удалов не просто так звернувся до екоінспекції, аби та розглянула  усі можливості з приводу будівництва цього пташника.

Люди обурені, адже їм стало відомо, що до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України подали заяву про визначення обсягу стратегічно-економічної оцінки такого будівництва. У ній йдеться про будівництво птахофабрики на 24 тисячі голів курей. Кажуть, там йдеться про те, що санітарна відстань до житлових будинків у плані дотримана. тож будівництво – можливе.

Втім жителі села Лища запевняють, що будувати пташник у будь-якому випадку не дозволять.

Тож бути чи не бути птахофабриці, вирішуватимуть люди під час громадських обговорень, запевнили у Підгайцівській сільраді.

Нагадаємо: селяни дізналися про ймовірне майбутнє сусідство із гігантським курятником ще на початку 2023 року, коли для цього була спеціально викуплена земельна ділянка площею понад один гектар. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 лютого 2024
03 жовтня 2023
22:17
25 серпня 2023
02 лютого 2023
28 листопада 2021
26 серпня 2020
20 січня 2018
30 грудня 2017
05 жовтня 2017
16 грудня 2016