Поділитись:

Волинським фермерам допомагатимуть вийти на європейський ринок

Четвер, 25 лютого 2016, 17:14
Волинським фермерам допомагатимуть вийти на європейський ринок

У травні на Волині відбудеться міжнародний економічний форум під час якого потенційним інвесторам розкажуть про Волинь, а місцевим фермерам допоможуть вийти на європейський ринок.

По це стало відомо 23 лютого під час прес-конференції щодо проведення 19-20 травня на Волині першого міжнародного економічного форуму "Open Volyn: business and investment", – пише Волинський інформаційний портал.

19-20 травня на Волинь приїдуть провідні економісти України та закордонні партнери, що працюватимуть над розробкою потенціалу Волині у різних галузях у рамках форуму "Open Volun: business and investment".

Цей Форум – перший захід подібного масштабу в області. Його головне завдання – презентувати бренд "Волинь", – розповіли про особливості регіону потенційним бізнес-партнерам. Запрошені експерти, своєю чергою, порадять як правильно реалізувати потенціал області.

Окрім цього, організатори планують розбити учасників форму за галузями для спілкування "очі в очі", за якого вони зможуть обмінятися досвідом. Заступник голови ОДА Сергій Кошарук зазначив, що на Форумі обговорять програму розвитку Волинської області "Волинь-2020" та внесуть в неї свої корективи.

За його словами, таким чином область відкрила європейську браму, щоб рухатися у правильному напрямку. Також форум допоможе створити своєрідний плацдарм для комунікації між звичайними громадянами, владою та представниками бізнесу.

"Реформи – не тільки політика уряду, це стан суспільства. Формування інвестиційного клімату – готовність суспільства розвиватися на тій чи іншій території в заданому напрямку. Влада, суспільство, науковці і ЗМІ – рушії, які формують інвестиційну політику регіону", – зазначає депутат обласної ради Володимир Бондар.

Поки планується створити обговоренння у 5 секціях: - розвиток людського капталу - нова промисловість – створення індустріальних парків, розвиток машинобудування та військово-промислового комплексу. - розвиток туризму ( "Туризм нам сам Бог велів розвивати!" - усміхається Кошарук) - місцева енергетика - волинське село – підтримка малих фермерів, які здатні конкурувати на європейських ринках.

Щодо туризму, то об'єктом, який точно обговорюватимуть буде Олицький замок Радзвілів та костел, які поєднують у собі елементи польської литовської та української культур. Петро Гоцалюк, голова правління ВОГО "Асоціація регіонального розвитку", зазначив, що років за десять Олика стане найяскравішим туристичним об'єктом на Західній Україні.

Щодо розвитку малого бізнесу спікери розповіли, що у регіоні є молоді підприємці, що планують запустити сироварню з екологічною продукцією, а є такі що ліцензовано продають молочні вироби у найближчих мусульманських країнах, а інші - працюють з ягодами – вони шукають шляхи реалізації на всеукраїнському та світовому ринках. Саме цей форм допоможе їм відшукати потрібні контакти та дізнатися як правильно реалізувати себе в галуз

Також на події обговорять розвиток галузі ІТ на території регіону. Наразі таких спеціалістів у нас майже немає, проте після форуму планують відкрити філіали ІТ-компаній на Волині. Представник Волинської торгово-промислової палати Інна Войло підкреслила: "При кризі гроші ніде не діваються, вони переходять з одних рук в інші".

Як залучити ці гроші на Волинь розкажуть у рамках "Open Volun: business and investment". Організатори запрошують усіх охочих до співпраці та чекають на ваші пропозиції та ідеї.

Надрукувати
мітки:
коментарів