Поділитись:

90 % пилорам на Волині незаконні

Субота, 27 лютого 2016, 09:09
90 % пилорам на Волині незаконні

На Волині лише 10 % пилорам працює офіційно.

Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик на розширеному засіданні колегії ОДА дав розпорядження керівникам силових структур і управлінням лісового та мисливського господарств області припинити незаконну вирубку лісу та використання лісових ресурсів, – пише видання Під прицілом.

"Я трішки помилявся – думав, що в нас в області 800 пилорам. Виявляється, що ця цифра у два з половиною рази більша – майже 2 000. З них офіційно працюючих 10 %. Всі решта пилорами працюють в тіні – пиляють, возять, роблять і продають" – заявив Володимир Гунчик.

Заступник начальника Головного управління Державної фіскальної служби України у Волинській області Тетяна Харченко відзвітувала, що за минулий рік фіскали виявили 63 пилорами, які працюють незаконно.

Володимир Гунчик зауважив, що громадські активісти тільки за два місяці поточного року виявили 15 і підмітив, що фіскальна служба "слабенько" працює в цьому напрямку. Голова Волинської ОДА порекомендував Тетяні Харченко запросити інформацію в ПАТ "Волиньобленерго" про споживання електроенергії, мовляв, за місцями споживання великих обсягів електроенергії можна знайти незаконні пилорами.

Керівник ДФС відповіла, що вони вже намагалися вжити таких заходів, проте обленерго відмовило в наданні інформації. Така відповідь здивувала Володимира Гунчика.

"І чого це раптом обленерго відмовило? Тоді давайте попросимо наших правоохоронців підключитись до цього", – зауважив Володимир Гунчик.

Надрукувати
мітки:
коментарів