Поділитись:

Клієнти "Приватбанку" зможуть інвестувати кошти в кредити позичальників

Четвер, 03 березня 2016, 18:10
Клієнти «Приватбанку» зможуть інвестувати кошти в кредити позичальників

"Приватбанк" запустив партнерський проект з MasterCard, що дозволяє інвестувати кошти позичальників, які звернулися в банк за кредитом.

Через даний сервіс можна інвестувати кошти з прибутковістю 28% річних, що на 5% вище, ніж дохід від депозитів. Про це повідомляє видання Економічна правда.

Банк розподіляє вкладення тільки серед надійних позичальників.

"Все позики страхуються на весь термін страховою компанією. Ці та інші ризикові зобов'язання перестраховуються в міжнародних страхових інститутах, що гарантує абсолютну платіжну дисципліну і європейський рівень страхових послуг", – сказано на сайті банку.

Як наголошується, дана система – це перша в Україні платформа P2P-кредитування (Peer-to-Peer або рівний до рівного).

"Цифри говорять самі за себе: світовий обсяг ринку Peer-to-Peer (P2P) кредитування виріс з 1,2 млрд в 2012 році до 64 млрд. дол в 2016 році і є одним з найбільш швидкозростаючих сегментів роздрібного кредитування в світі", – написав у себе на Facebook перший заступник голови правління банку Олег Гороховський.

За його словами, незабаром буде надана можливість вкладень на даному майданчику в підприємства малого бізнесу, які знаходяться в одному місті.

"Тільки уявіть, клієнт зможе позичити сімейної булочної, в якій кожен день купує випічку", – пише він.

41,66% акцій "Приватбанку" належать бізнесменові Ігорю Коломойському, 33,2525% – бізнесменові Геннадію Боголюбову, 16,6923% - компанії Тriantal Investments Limited (Кіпр).

Надрукувати
мітки:
коментарів