Поділитись:

В Україні будуть нові акцизні марки для алкоголю й тютюну

Четвер, 12 квітня 2018, 17:02
В Україні будуть нові акцизні марки для алкоголю й тютюну

В Україні з 1 липня 2018 року запроваджується нове маркування тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва (крім сигарет з фільтром і без фільтра, цигарок).

Таку постанову 4 квітня прийняв Кабінет Міністрів, – повідомляє "РБК-Україна".

Згідно з документом, Державній фіскальній службі (ГФС) доручено забезпечити виготовлення до 25 червня 2018 року марок акцизного податку нового зразка, а також їх продаж у встановленому порядку.

Постановою також вносяться деякі зміни до положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів від 27 грудня 2010 року, зокрема зразки марок розробляються Мінфіном разом з ГФС, МЕРТ, СБУ, МВС, Мін'юстом та затверджуються урядом.

Марка для алкогольних напоїв, крім виноробної продукції (лікеро-горілчана продукція), вітчизняного виробництва виготовляється в зеленій колірній гамі; алкогольних напоїв, які є виноробною продукцією вітчизняного виробництва, – червоній; напоїв, крім виноробної продукції (лікеро-горілчана продукція), імпортного виробництва – фіолетовій; напоїв, які є виноробною продукцією імпортного виробництва, – помаранчевій.

Марка для тютюнових виробів вітчизняного виробництва з фільтром і без фільтра (цигарки) – в зеленій колірній гамі, для інших тютюнових виробів вітчизняного виробництва – помаранчевій, для тютюнових виробів імпортного виробництва з фільтром і без фільтра (цигарки) – синій, для інших тютюнових виробів імпортного виробництва – бордовій.

Надрукувати
мітки:
коментарів