Поділитись:

На Волині суттєво зменшилася тривалість митних оформлень

П'ятниця, 13 квітня 2018, 14:55
На Волині суттєво зменшилася тривалість митних оформлень

Середня тривалість здійснення митних процедур на "червоному коридорі" Волинської митниці ДФС за 1 квартал 2018 року скоротилась на півгодини.

За січень-березень 2018 року через пункти пропуску для автомобільного сполучення, що розташовані в зоні діяльності Волинської митниці ДФС, пропущено більше 165 тисяч транспортних засобів, які слідували смугами руху "червоний коридор", – інформує прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Середній час оформлення таких транспортних засобів – 1 год 5 хв. Для порівняння: у березні минулого року для оформлення товарів у митних зонах Волинської області необхідно було затратити 1 год. 43 хв.

Скорочення тривалості митних процедур зумовлене комплексом нововведень. Серед них – принцип "єдиного вікна" під час проходження державних видів контролю, який поступово впроваджується з травня 2016 року завдяки ініціативам Мінфіну та ДФС.

У січні-березні 2018 року за цим принципом у підрозділах Волинської митниці було оформлено 98,6 % експортних та 96,1 % імпортних електронних декларацій.

Крім спрощення ведення зовнішньоекономічної діяльності, "єдине вікно" дозволяє мінімізувати корупційні ризики через автоматизацію процесів та усунення суб'єктивних факторів у прийнятті рішень посадовими особами контролюючих органів.

Надрукувати
мітки:
коментарів