Поділитись:

У Луцьку боргують працівникам зарплатню

П'ятниця, 18 березня 2016, 09:15
У Луцьку боргують працівникам зарплатню

У Луцьку побільшало підприємств, які боргують заробітну плату своїм працівникам.

Про це стало відомо 17 березня під час спільного засідання комісії з питань забезпечення своєчасності сплати податків, внесення інших обов'язкових платежів, ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати, детінізації заробітної плати та робочої групи з питань моніторингу заробітної плати найманих працівників суб'єктів господарювання, які діють на території міста Луцька, – повідомляє Волинський інформаційний портал.

Із початку 2016 року в місті спостерігається негативна тенденція: збільшилася як кількість підприємств-боржників, так і сума заборгованої зарплати. Станом на 1 березня лучанам боргують 5 мільйонів гривень. Понад 4 мільйони з них – борг семи економічно активних підприємств. 59,9 тисячі боргує економічно неактивне підприємство, Волинська філія Української страхової компанії "Гарант-авто", 97 тисяч – підприємство-банкрут "Західпромбуд".

Борги існують і на комунальних підприємствах. Так, працівникам Луцького підприємства електротранспорту заборгували 865,7 тисячі гривень через несвоєчасне отримання субвенцій з державного бюджету в 2015 році.

ДКП "Луцьктепло" мало заборгованість понад 2 мільйони гривень, але її вже ліквідовано. Боргує також КП "Парки і Скрвери міста Луцька". Сума заборгованості становить 70,6 тисячі гривень. Така ситуація склалася через те, що в осінньо-зимовий період зменшилася кількість виконаних робіт.

Дивна ситуація складається із ПрАТ "Електротермометрія". Щомісяця вони – у списку боржників, а потім розраховуються. Станом на 1 березня підприємство боргувало працівникам 439,4 тисячі гривень, але наразі заборгованість вже погашена.

Надрукувати
мітки:
коментарів