Поділитись:

Галина ПАДАЛКО та Христина НАЗАР: "Наш проект виховує людей, які змінюватимуть Луцьк"

Вівторок, 24 квітня 2018, 20:00
Галина ПАДАЛКО та Христина НАЗАР: «Наш проект виховує людей, які змінюватимуть Луцьк»

Був дивний квітневий день. Я сидів в одному з луцьких кафе разом із Юрієм Конкевичем та ділився з ним враженнями про тиждень, проведений в Берліні.

Несподівано у кишені завібрував клятий телефон. Елегантним рухом великого пальця я прийняв дзвінок та почув у динаміку голос Галини Падалко. Відома телеведуча запитала, чи не хочу я провести годину-другу з нею та Христиною Назар.

"Яка заманлива пропозиція", – подумав я, перед тим як дати позитивну відповідь.

Наступного дня ми зустрілися на території живописного "Сіті Парку".

Я вже знав, що говоритимемо про "Школу свідомого громадянина", тому розчарування від того, що красиві та розумні дівчата хочуть розповісти мені про свій проект та нічого більше не тьмарило розум.

Зрештою, я давно хотів дізнатися, які цілі переслідує Громадянський Рух "СВІДОМІ", впроваджуючи цю соціальну ініціативу... Чому б і ні?

Годинник показував 12:30, коли суперечка про місце розмови почала мене дратувати. Вибору не було, й Галина та Христина пристали на пропозицію розмовляти, гуляючи рекреаційною зоною...

Зліва-направо: Руслан Пилипчук, Галина Падалко, Христина НазарЗліва-направо: Руслан Пилипчук, Галина Падалко, Христина Назар

– Починаючи з осені минулого року в Луцьку функціонує "Школа свідомого громадянина". В чому полягає суть проекту? Чим ви займаєтеся?

– Христина: головною ідеєю, метою, завданням і, можна сказати, місією школи є формування нової генерації людей – активних, відповідальних та цілеспрямованих. Які будуть готові, навчаючись, віддавати свої знання, вносити корективи у розвиток свого міста, області та країни загалом.

– Галина: Наразі ми працюємо у двох напрямках: робимо переклади виступів всесвітньо відомих діячів та проводимо зустрічі або публічні інтерв'ю з успішними людьми. На сьогодні ми організували вже три таких заходи: з директоркою Фонду Олени Пінчук Ольгою Руднєвою, народною депутаткою Ольгою Бєльковою та екс-керівницею "Майкрософт Україна" Надією Васильєвою. Таким чином ми намагаємося допомогти молодим людям знайти мотивацію для розвитку.

– А хто ваша цільова аудиторія? Люди, які не знають, чим зайнятися?

– Христина: Ні! Це, швидше, навпаки, люди які хочуть розвиватись, але, на жаль, в міру своїх знань чи відсутності необхідного досвіду не знають, як зробити перші кроки, як розставити пріоритети так, аби досягнути успіху у тій чи іншій сфері. Переважно це сучасні студенти.

– Галина: Важко виділити якусь категорію. На наші заходи приходять різні люди, які, не залежно від віку, статі і соціального статусу, шукають натхнення, мотивацію та самих себе.

Галина ПАДАЛКО та Христина НАЗАР: «Наш проект виховує людей, які змінюватимуть Луцьк»

– Хто з Громадянського Руху "СВІДОМІ" запропонував організувати "Школу"?

– Христина: Фактично всі наші проекти народжуються в діалозі, в обговоренні. Кожен учасник руху "СВІДОМІ" розвивається у своєму напрямку, він не працює на якісь окремі проекти. Кожен вносить корективи та пропозиції, залежно від своїх знань та досвіду.

– Як функціонує "Школа свідомого громадянина"? Як відбувається організація заходів? Хто та за що відповідає?

– Галина: У нас затверджено чіткий розподіл обов'язків, оскільки така форма організації роботи – найбільш ефективна. Ми знаємо, хто повинен нести відповідальність за якісь конкретні речі. Христина має величезний досвід організації різноманітних заходів. Вона дуже системна та робить все надзвичайно правильно. Щодо мене, то я маю чимало знайомств та відповідаю за комунікацію з нашими лекторами.

Галина ПАДАЛКО та Христина НАЗАР: «Наш проект виховує людей, які змінюватимуть Луцьк»

– За якими критеріями ви обираєте лекторів та на яких умовах вони виступають у Луцьку? Це оплачувана робота чи волонтерська діяльність?

– Христина: Наші лектори, ті, що в нас вже були, – це успішні та самодостатні люди, які приїздили до нас безплатно. Вони отримують задоволення від спілкування зі спраглою до знань аудиторією. Насправді таких особистостей досить мало. Тому наше завдання – шукати.

– Галина: Загалом ми запрошуємо людей, які багато чого досягли та мають знання, які необхідні для того, щоб розвивати Україну. Вони повинні бути активними, самодостатніми та соціально відповідальними.

(У п'ятницю, 27 квітня, "Школа свідомого громадянина" проводить публічну лекцію генерального директора Modern-Expo Group Петра Пилипюка).

– Галю, як я розумію, шукати та запрошувати спікерів – це твоя "парафія". Як ти це робиш?

– Галина: Перші три наші гості виступали безкоштовно, але насправді часто піднімається питання гонорару, і це стає проблемою. Один із відомих українських діячів попросив за годинний виступ 20 тисяч гривень. Такі особистості нам не підходять. Є чудова цитата Ейнштейна: "Кожна людина повинна віддати цьому світу щонайменше стільки, скільки вона з нього взяла". Це закон збереження енергії, і це кредо успішних людей, яких я шукаю і запрошую.

– Таких людей в Україні багато?

– Галина: Зовсім мало, і причиною часто стає матеріальний аспект. Люди, які вимагають гонорари і не відчувають потреби ділитися своїми знаннями та мотивувати інших, швидше за все, не є насправді успішними.

Галина ПАДАЛКО та Христина НАЗАР: «Наш проект виховує людей, які змінюватимуть Луцьк»

– Виходячи зі сказаного тобою, очевидно, що зовсім скоро людей, яких ви зможете запросити, більше не залишиться. Це призведе до закінчення проекту чи ви підключите нові напрямки роботи?

– Христина: Ми вже казали тобі, що наше основне завдання – шукати людей, які будуть заряджати, мотивувати, самовдосконалюватись та розвиватись. Для початку ми вирішили працювати в контексті освіти. Але в майбутньому ми також плануємо проводити заходи, орієнтовані на людей, яким цікава медицина, технології, економіка і так далі.

– Мені цікаво, чи будете ви обмежуватися лише цими двома напрямками у майбутньому?

– Христина: Ми стратегічно плануємо наш проект, і він розширюватиметься. "Школа свідомого громадянина" – це платформа, яка об'єднує багато освітньо-просвітницьких течій та ставить собі за мету сформувати цілісну особистість, яка розвиватиметься сама та розвиватиме суспільство. Ми хочемо виховати якнайбільше "європейців".

– Галина: Це дуже довгостроковий проект, який спрямований на виховання цілого "конгломерату" людей, які будуть змінювати Луцьк, робити його кращим.

– А які власні цілі ви переслідуєте, розвиваючи цей проект?

– Христина: Я отримую величезний досвід та моральне задоволення від організації наших заходів та взагалі від роботи в Громадянському Русі "СВІДОМІ". Адже у мене є можливість вплинути на чиєсь життя, можливо, саме завдяки тим зустрічам, які я організовую, зміниться чиєсь життя. Він чи вона отримають поштовх, почують свій внутрішній голос та почнуть розвиватись, самореалізовувати себе як особистість. Що ще потрібно ? (сміється)

Галина ПАДАЛКО та Христина НАЗАР: «Наш проект виховує людей, які змінюватимуть Луцьк»

– Галина: Для мене це певна соціальна відповідальність. Завдяки своєму досвіду та знайомствам я шукаю цих людей та висмикую їх до Луцька.

– Тобто ви ще й відкриваєте Луцьк для відомих людей?

– Галина: (сміється )А й справді! Вони потім пишуть про Луцьк, розповідають про те, як тут класно. Центр туристичної інформації повинен нам доплачувати (посміхається).

Галина ПАДАЛКО та Христина НАЗАР: «Наш проект виховує людей, які змінюватимуть Луцьк»

– Давайте на останок ви трішки помрієте та скажете, кого б запросили виступити перед лучанами, якби мали необмежені можливості?

– Галина: Найперше – це Ілон Маск. Я його велика прихильниця. Якщо б я робила татуювання за твоїм принципом ("колоти" на тіло малюнки, пов'язані з речами або людьми, яких я люблю, – автор), Руслане, то зобразила б його на своєму тілі. Також це була б Опра Вінфрі.

– Христина: А я б додала до цього списку засновника Amazon Джеффа Безоса. Його думки та погляди дуже цікаві.

Довідка:

"Школа свідомого громадянина" – це навчально-просвітницький проект ГР "Свідомі". Метою проекту є підвищення рівня свідомої поведінки громадян у різних сферах і в побуті, навчання їх базовим сучасним навичкам і практичним крокам у самореалізації, розробці та впровадженні локальних проектів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ЯК ДИРЕКТОРКА ФОНДУ ОЛЕНИ ПІНЧУК У ЛУЦЬКУ МОТИВУВАЛА СТУДЕНТІВ (ФОТО)"

"У ЛУЦЬКУ НАРОДНА ДЕПУТАТКА МОТИВУВАЛА СТУДЕНТІВ ЗДОБУВАТИ ОСВІТУ (ФОТО)"

"ЕКС-ГЕНДИРЕКТОРКАMICROSOFT "" МОТИВУВАЛА ЛУЦЬКУ МОЛОДЬ БУДУВАТИ УСПІШНУ КАР'ЄРУ (ФОТО)"

Спілкувався:Руслан ПИЛИПЧУК

Фотографувала: Марія НІКОЛАЙЧУК

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 жовтня 2022
20:00
10 серпня 2022
19:30
04 серпня 2022
12:40
01 липня 2022
12:46
18 червня 2022
10:56
05 червня 2022
17:25
09 травня 2022
25 квітня 2022
23 лютого 2022