Поділитись:

В "Укрзалізниці" сказали, чи компенсують пасажирам погану подорож

Вівторок, 14 серпня 2018, 08:44
В «Укрзалізниці» сказали, чи компенсують пасажирам погану подорож

Виплати компенсацій пасажирам за неналежні умови проїзду не передбачені нормативними та нормативно-правовими актами.

Про це повідомляє ПАТ "Укрзалізниця" у відповідь на запит Укрінформу.

"Перевезення пасажирів здійснюється пасажирськими вагонами, які відповідають санітарно-технічним та іншим нормам, що забезпечують безпеку для життя та здоров'я пасажирів. Відшкодування компенсаційних виплат пасажирам за неналежні умови проїзду нормативними та нормативно-правовими актами не передбачено", – йдеться у відповіді "Укрзалізниці".

Також зазначається, що відповідно до договору перевезення (придбаного проїзного документа) перевізник зобов'язується перевезти пасажира до пункту призначення в терміни, визначені договором.

Крім того, у відповіді на запит "Укрзалізниця" повідомляє, що впродовж 2018 року не було зафіксовано звернень громадян до суду щодо порушення їхніх прав під час пасажирських перевезень.

"Всі суперечки і непорозуміння, які виникають між пасажирами та працівниками залізниці, розв'язуються на станції начальником станції або начальником вокзалу, в поїздах під час руху поїзда – начальником поїзда, не доводячи їх до суду", – повідомляє "Укрзалізниця".

Товариство інформує, що у разі виявлення у пасажирських вагонів технічних несправностей пасажир має право звернутися до начальника поїзда через провідника вагону. Склади пасажирських поїздів супроводжують начальник поїзда, провідники та електромеханік, який у разі можливості усуне технічні несправності під час поїздки.

"Укрзалізниця" також повідомляє, що супровід пасажирських поїздів медичним працівником не передбачений, а в екстрених випадках необхідно звертатись до провідника, який повідомить начальника поїзда, і той через засоби зв'язку зможе викликати швидку допомогу, яка чекатиме хворого на найближчій станції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СТАНДАРТ, КОМФОРТ І ЕКОНОМ: В УКРАЇНІ ПОЇЗДИ ДІЛИТИМУТЬ НА КЛАСИ

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 березня 2024
09 лютого 2024
04 грудня 2023
27 листопада 2023
18 листопада 2023
06 листопада 2023
05 жовтня 2023
19 вересня 2023
17 серпня 2023
25 липня 2023
07:11