Поділитись:

На Волині вдома отруїлися дві сім'ї: дворічний хлопчик помер

Середа, 19 вересня 2018, 09:31
На Волині вдома отруїлися дві сім'ї: дворічний хлопчик помер

Упродовж 17-18 вересня до Камінь-Каширської центральної районної лікарні звернулися п'ять осіб з проявами отруєння.

Серед постраждалих – двоє дітей віком два роки, двоє дітей віком чотири роки та вагітна жінка. Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр.

Усі хворі – члени двох сімей із с. Боровно Камінь-Каширського району та с. Рованці Луцького району. У зв'язку із важкістю стану, дворічного хлопчика госпіталізували до реанімаційного відділення Камінь-Каширської центральної районної лікарні, де 18 вересня він помер. Ще одна дитина із цієї сім'ї переведена для подальшого лікування до Волинської обласної інфекційної лікарні. Усім хворим встановлено попередній діагноз "харчова токсикоінфекція", проте розглядаються й інші версії захворювання.

Задля встановлення причин виникнення групового захворювання лікарями-епідеміологами лабораторного центру розпочато епідеміологічне розслідування у вогнищі в с. Боровно Камінь-Каширського району, а також в лікувальних закладах госпіталізації хворих.

У домашньому осередку на дослідження відібрані проби харчових продуктів, питної води, змиви з об'єктів зовнішнього середовища. Проведено бактеріологічне обстеження контактних осіб. За контактними особами встановлено медичний нагляд. Проведення протиепідемічних заходів триває.

Нагадаємо: нещодавно на поминальному обіді в луцькому кафе "Фора" отруїлися сім осіб. Ймовірно, що фактором передачі сальмонельозу стали страви, приготовані в кафе: салат з куркою (вживали 90 % захворілих), м′ясна нарізка (вживали 85 % захворілих), контаміновані сальмонелою під час приготування. А ще раніше зафіксували факт отруєння відвідувачів у "Садибі на джерелах". Після відповідних експертиз за рішенням Держпродспоживслужби заклад повинен був припинити роботу, проте самовільно продовжував її. Згодом в ресторані отруїлися вдруге. Триває досудове розслідування за цим фактом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯК ВЛІТКУ ВЕБЕРЕГТИСЯ ВІД НЕБЕЗПЕЧНИХ БАКТЕРІЙ

Надрукувати
мітки:
коментарів