Поділитись:

"Ковельский прокурор" просив грошей в підприємців, бо "потрапив в ДТП"

Понеділок, 01 жовтня 2018, 15:10
«Ковельский прокурор» просив грошей в підприємців, бо «потрапив в ДТП»

Зловмисники обдзвонювали людей від імені керівника Ковельської місцевої прокуратури Олександра Бабенкова, який ніби-то потрапив у ДТП і просили грошей.

Люди почали переживати за стан здоров'я, звертатись до прокуратури аби уточнити інформацію, й таким чином керівник дізнався, що від його імені діють шахраї. Про це ІА "Конкурент" розповіли у прес-службі прокуратури у Волинській області.

Такі вимоги зазвичай задля власної наживи у шахрайський спосіб пред'являють особи, які знаходяться на тимчасово непідконтрольній Україні території Донецької чи Луганської областей, а також громадяни, які перебувають у місцях позбавлення волі.

Адже з аналогічним прецедентом довелось зіштовхнутись ще в травні, коли шахраї від імені прокурора області видурювали в людей гроші, розсилаючи повідомлення відповідного змісту у "вайбер". Тоді з'ясyли, що ці люди перебувають у місцях позбавлення волі на непідконтрольній Україні території, у Луганській області. Не лише Волинська область зіштовхувалась із подібною шахрайською схемою, а й інші.

Ковельська місцева прокуратура Волинської області звертається до громадян із проханням повідомляти правоохоронні органи про отримання телефонних дзвінків нібито від імені керівника місцевої прокуратури з вимогою або проханням до фізичних осіб та суб'єктів підприємницької діяльності про надання чи позику коштів. Прокурори застерігають волинян – в жодному разі не надсилати і не передавати коштів шахраям та обов'язково звертатися із заявами про відомі їм факти таких дій у правоохоронні органи.

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
17:09
23 квітня 2024
22 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024