Поділитись:

Волинська митниця збільшуватиме доходи держбюджету

Середа, 31 жовтня 2018, 10:00
Волинська митниця збільшуватиме доходи держбюджету

Волинська митниця презентувала громадськості можливі шляхи збільшення доходів державного бюджету під час здійснення митних формальностей при імпорті товарів.

В.о. заступника начальника митниці - начальник управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Дмитро Джига доповів колегіальному органу про здобутки 2017-18 років, проте більшу увагу зосередив на можливостях посилення контрольно-перевірочної роботи та постаудиту. Про це повідомляє ГУ ДФС у Волинській області. 

"Завдяки детінізації та системним змінам на Волинській митниці держава уже отримала додатково значні кошти", – сказав він.

У порівнянні з аналогічним періодом 2017 року загальні надходження податків у 2018 році збільшилися на 1 мільярд 657 мільйонів гривень або на 30,1 %. Максимального результату вдалося досягти завдяки мобілізації наявних резервів, контролю бази оподаткування товарів та створення максимально сприятливих умов для роботи суб’єктів господарювання. Цьогоріч втричі зросла кількість митних оформлень за системою «єдиного вікна»: прозоро, швидко, без штампів.

Перспективними напрямками Дмитро Джига назвав взаємодію з правоохоронними та контролюючими органами, компетентними органами іноземних держав, щоденний моніторинг митних оформлень в частині контролю за правильністю визначення їх митної вартості в режимі онлайн і після завершення митного оформлення, посилення взаємодії з територіальними органами ДФС України щодо виявлених невідповідностей у деклараціях та звітах суб'єктів підприємницької діяльності.

"Виконання доведених завдань з наповнення державного бюджету передбачає максимальну мобілізацію всіх резервів, але залежить не тільки від роботи митниці, – резюмував управлінець".

"Визначальними факторами, що впливають на активність суб’єктів ЗЕД, а, відтак, наповнення ними бюджету, є стан загальної економічної ситуації в країні, зміни в законодавстві, тенденції світового ринку. Робота ж митниці і надалі буде спрямована на те, щоб максимально збільшити доходи та перекрити шляхи мінімізації митних платежів", – запевнив Дмитро Джига.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНСЬКІ БІЗНЕСМЕНИ СПЛАТЯТЬ ЧОТИРИ МІЛЬЙОНИ ГРИВЕНЬ ЗА НЕЛЕГАЛЬНИЙ АЛКОГОЛЬ

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 березня 2024
06 березня 2024
21 лютого 2024
13 лютого 2024
01 лютого 2024
30 січня 2024
05 січня 2024
04 січня 2024
08 листопада 2023
10 жовтня 2023