Поділитись:

#Сім_сорок. Штраф за неготовність до снігу

Автор: Оксана Пуняк |
Субота, 17 листопада 2018, 07:40

Доки грім не гряне – дядько не перехреститься. Вислів далеко не новий, а актуальний завжди. І начебто помилки мали б навчити, але ми ніяк не піддаємося.

Днями Київ несподівано засипало снігом. Ну й життя від того не зупинилося – всі рухалися своїми звичними маршрутами, бігали у своїх звичних справах. Але вже до обіду поліція нарахувала в столиці майже 300 аварій і на автошляхах утворили величезні затори. Бо багато машин виявилися не готовими до такої раптової зими: їздили на літніх шинах.

Звісно, можна все списати на доволі мінливу погоду. Однак другий тиждень листопада – це вже очевидний натяк на близьку зиму. І тільки сніг випав – почався золотий час для шиномонтажів. Навіть соцмережами жарти на цю тему гуляли. Чому в нас люди такі безпечні і недалекоглядні – загадка.

Тому й придумують для українців якийсь «батіг». Ось, наприклад, одразу після звіту про кількість ДТП при першому снігу у ЗМІ почала ширитися інформація, начебто розробляють законопроект, який передбачає притягнення до відповідальності водіїв за несвоєчасну заміну літніх автомобільних шин на зимові. Такий собі штраф за неготовність. Гадаєте, це щось змінить?

Надрукувати
мітки:
коментарів