Поділитись:

Як депутат Луцькради зробив «тендерний» прорив на 35 мільйонів гривень

Середа, 21 листопада 2018, 12:00
Як депутат Луцькради зробив «тендерний» прорив на 35 мільйонів гривень

Підприємство депутата Луцької міської ради, члена фракції «УКРОП» Сергія Балицького «Вишків-Брук» за 3 роки його депутатства отримало 35 мільйонів гривень з місцевого бюджету.

Про це йдеться в спеціальній темі 12 каналу «Раді, що в Раді».

У 2016 році це було 468 тисяч гривень, у 2017 – 16,4 мільйонів гривень, у 2018 – 18,6 мільйонів гривень. Журналісти повідомляють, що лише за ремонт тротуарів на вулиці Винниченка фірма обранця громади отримає майже 8 мільйонів гривень.

Юристка Мирослава Примак зауважила, що у Сергія Балицького можливий конфлікт інтересів, оскільки він голосував за укладання бруківки, керуючи при цьому фірмами, які займаються таким видом робіт.

«Потенційно у нього є інтерес до того, щоб сприяти виділенню коштів саме на цей напрямок», – зазначила вона.

Окрім цього, експертка наголосила на тому, що разом з «Вишків-Брук» у великій кількості тендерів завжди бере участь «Луцьк ДПМК». Із її слів, це може бути технічний учасник, який необхідний для того, щоб дотриматися законодавства в контексті участі щонайменше 2-х осіб.

«Одного разу, коли перемогло «Луцьк ДПМК», то вони відмовилися на користь «Вишків-Брук» від перемоги. Чому? Тому що не подали вчасно перераховану ціну», – сказала Мирослава Примак.

«Якщо дивитися їхні тендерні пропозиції, то видно, що схожа дуже в оформленні їхня документація. Зокрема два учасники подали документ, який по тендеру на Винниченка не вимагався взагалі» , – додала вона.

Юристка припускає, що тендерну документацію різних компаній могла готувати одна людина. Своєю чергою представниця Луцьк «ДПМК» Валентина Радіон стверджує, що причина таких помилок одна – проходження спільних навчань щодо складання тендерної документації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки грошей "закатують" у двори Луцька?

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024