Поділитись:

Губернатор Волині вперше прокоментував введення воєнного стану

Четвер, 29 листопада 2018, 12:42
Губернатор Волині вперше прокоментував введення воєнного стану

Голова Волинської обласної адміністрації Олександр Савченко вперше прокоментував введення воєнного стану в Україні.

Своє ставлення він висловив під час засідання Волинської Ради Регіонального розвитку 29 листопада.

«Так, є воєнний стан, є закон, є вимоги, є певні норми, які можуть бути впроваджені, але ви знаєте із звернення Президента, і я сам розумію, що тут бути якогось лукавства не може, не буде воно все застосовуватися поки немає для цього певних підстав», – зауважив голова ОДА.

Також додав, що є факт – відкрита агресія з боку Росії.

«Не знаю, як наші розвідники записали розмови на російських кораблях, коли вони там кричали: «Вали їх, топи» і все інше. Але сьогодні немає зелених чоловічків, сьогодні немає там патріотів України, це були російські військові, які в спільному морі, в спільних водах сказали, що це їхня територія і зробили те, що зробили – напали на кораблі, які просто йшли, як це було місяць назад під Маріуполем», – розповів Олександр Савченко.

Та зауважив, що введення воєнного стану не має на сьогодні якихось критичних зауважень. А полеміка стосовно цього йде, адже попереду вибори.

До того ж, зі слів голови ОДА, воєнний стан дав можливість військовим у будь-який момент стріляти.

«Політологи це оминають, а воєнний стан першочергово дає можливість військовим приймати на свій розсуд, так по статуту записано, застосування зброї. Тобто, якщо будуть реальні загрози, агресія, перетин кордону, наступ чи інше – вони зобов’язані стріляти. Це вже воєнний стан», – пояснив Савченко.

І уточнив, що раніше воєнний стан не вводився через те, що не було військового керівництва, яке несло б відповідальність. А виконуючі обов’язків – це не та категорія, яка могла б цю відповідальність взяти на себе.

«Все йде нормально – держава живе», – підсумував свою думку стосовно введення воєнного стану голова Волинської ОДА.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Як воєнний стан вплине на українську економіку

Надрукувати
мітки:
коментарів