Поділитись:

Не він: ДНК-експертиза розставила крапки в історії афганця-волинянина

Субота, 22 грудня 2018, 10:00
Не він: ДНК-експертиза розставила крапки в історії афганця-волинянина

Волинянка Антоніна Білокурова – мама Ігоря Білокурова, який зник 30 років тому і якого начебто знайшли в Афганістані під іменем Амруддин – здала повторно зразки для аналізу ДНК. 

Про це йдеться у сюжеті ВВС News Ukrainian.

Однак індекс материнства за всіма параметрами показав нуль. Тобто Амруддин не є дитиною Антоніни Білокурової, відтак не є зниклим Ігорем Білокуровим. 

Однак ветерани війни, які працюють над пошуками волинянина, запевнили: якщо людину не знайшли мертвою, не можна стверджувати, що вона загинула. Тому пошуки будуть продовжуватися. 

Нагадаємо: у березні цього року українські геологи випадково натрапили на афганця, який за типажем аж ніяк не нагадував місцевого. Чоловік сказав, що звуть його Амруддином, і вимовив два слова, "Волин" та "колодяз". Він не пам'ятав родичів, ні звідки родом. Відео з ним швидко з'явилося у мережі. І вже невдовзі у кадрах люди впізнали хлопця з Волині. Ветерани Афганістану одразу ж взялися за пошуки зниклого українця. Хоч справа знову повернулася на початковий етап, вони не втрачають надії, що Амруддін скоро повернеться додому.

Перший ДНК-аналіз виявився невдалим через неякісні зразки. Проблеми з ідентифікацією біоматеріалу виникли через антисанітарні умови, в яких українська команда забирала зразки у липні. Волоски Амруддина мали порівняти з ДНК Антоніни Білокурової, нібито матері знайденого чоловіка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УЧАСНИКИ ЕКСПЕДИЦІЇ СУМНІВАЮТЬСЯ, ЩО АФГАНЕЦЬ АМРУДДИН – ВОЛИНЯНИН

Надрукувати
мітки:
коментарів