Поділитись:

Паперової роботи завжди вистачатиме, – директор луцького ліцею

П'ятниця, 04 січня 2019, 09:33
Паперової роботи завжди вистачатиме, – директор луцького ліцею

Міністерство освіти і науки України обіцяло полегшити життя вчителям, скоротивши паперову роботу.

Наразі ж діти на канікули, а педагоги мають, як то кажуть, непочатий край роботи з документами. Чи змінилося щось у бюрократичному навантаженні на
педагогів, чи таки працювати доводиться за колишніми стандартами, – зясовували журналісти  Сфери-ТВ. 

Окрім основного навчально-виховного процесу, у вчителів багато часу тут забирає паперова робота: календарно-тематичні планування, різноманітні звіти, плани уроків…. Відтак людина посеред купи паперів стала стереотипним образом вчителя. Міністерка освіти Лілія Гриневич пообіцяла полегшити роботу педагогів. В одному з виступів вона наголошувала, що навіть проводилося опитування вчителів, щоб визначити, від яких саме бюрократичних вимог вони страждають найбільше.

Від 5 жовтня минулого року нібито діє нова інструкція з діловодства для закладів загальної середньої освіти, яка мала б зменшити рекомендований перелік документації на 22 %. Чи зменшилося навантаження на вчителів насправді, журналісти дізнавалися у найближчому навчальному закладі – Луцькому ліцеї №3.

Директор школи, а за сумісництвом і сам вчитель, Віктор Савчук зазначив, що це питання поки, як то кажуть, «висить у повітрі».

На думку Віктора Савчука, так званої паперової роботи вчителям завжди вистачатиме. Йдучи на урок, треба бути підготовленим, адже кожне заняття – своєрідний іспит перед учнями, тому без конспектів чи планів уроків не обійтися. Звичайно, зараз є нові можливості – різні технічні пристрої, мультимедійні дошки, але цим не завжди можна скористатися. Однак Віктор Савчук вірить, що з часом нова інструкція з діловодства допоможе педагогічному колективу, наразі ж з цим триває боротьба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчителі початкових класів зможуть отримати надбавку до зарплати

Надрукувати
мітки:
коментарів