Поділитись:

В УПЦ (МП) запевнили, що храм в Радошині не перейшов до ПЦУ

Четвер, 24 січня 2019, 12:22
В УПЦ (МП) запевнили, що храм в Радошині не перейшов до ПЦУ

В Українські православній церкві так званого Московського патріархату запевнили, що Свято-Покровський храм у с. Радошин не перейшов до Православної церкви України і залишається під їхнім підпорядкуванням. 

Про це заявили на сторінці Володимир-Волинської єпархії УПЦ (МП) у Facebook. 

Нагадаємо: 22 січня у Ковельському районному деканаті Волинської єпархії ПЦУ повідомили про те, що в результаті зборів селян Свято-Покровська парафія с. Радошин перейшла до ПЦУ. 

Проте в УПЦ (МП) твердять інше. Як зазначили у Володимир-Волинській єпархії УПЦ (МП), про перехід голосували "навіть місцеві п'ятидесятники". Також в УПЦ (МП) зауважили, що рішення незаконне. "Адже відповідно до оновленого недавно Закону України про «Свободу совісті та релігійні організації», рішення про зміну підлеглості ухвалюються загальними зборами конкретної релігійної громади, а не сходом жителів села. Критеріїв на право голосу у цьому зібранні ніхто з організаторів не оголошував. А вони чітко прописані – це мають бути «члени даної релігійної громади, які досягли 18-річного віку, визнають обов’язковість Статуту про управління Української православної церкви, регулярно беруть участь у богослужінні, сповідаються та причащаються, перебувають у канонічному послухові до настоятеля», – йдеться у повідомленні. 

Також в УПЦ (МП) наголосили, що Православна церква України ще не зареєстрована відповідними державними органами. Тому змінити підлеглість можливо тільки до УПЦ (КП).

"Реальні члени релігійної громади Свято-Покровської парафії УПЦ разом зі своїм настоятелем отцем Іваном Тораком, проводили парафіяльні збори у храмі. Під протокол з відповідними підписами, прийняли одностайне рішення: позитивно оцінити діяльність парафії у 2018 році та підтвердити підлеглість Українській православній церкві під керівництвом митрополита Онуфрія", – зазначають у Володимир-Волинській єпархії УПЦ (МП).

Також в УПЦ (МП) повідомляють, що "представники Київського патріархату запланували на неділю, 27 січня, захоплення православного храму у Радошині". 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ ПРО: Перехід до ПЦУ​​​​​​​

Надрукувати
мітки:
коментарів