Поділитись:

На Волині ще дві сільради планують створити об'єднані громади

Понеділок, 25 квітня 2016, 08:51
На Волині ще дві сільради планують створити об'єднані громади

Ще рік тому у Маневицькому районі замислилися над перспективами та вигодами децентралізації. Варіанти об'єднань частково були обговорені серед місцевих жителів. Щоправда, після виборів питання трохи "забуксувало", але нині до нього повернулися знову.

Вирішили з'ясувати, чи дієвим і життєздатним буде те чи інше об'єднання, – інформує Офіс реформ у Волинській області.

Очільники Троянівки та Нової Руди уже бачать готову історію успіху – у ці краї заходить потужний інвестор і можна говорити про численні робочі місця для населення. Є й інфраструктура – пожежна, амбулаторія, дитячий садок і навіть будинок обрядових подій. Створено туристичний маршрут Маневицьким краєм.

Згідно з перспективним планом, у Маневицькому районі має утворитися шість громад. До однієї із них мала б увійти Троянівка, Нова Руда та Городок. Щоправда, Городок тяжіє до Прилісного.

Тому сільські голови із Троянівки та Нової Руди цікавилися, чи буде дієздатним утворення лише цих двох сільських рад, які у нього перспективи, що робити далі і чи варто зайняти позицію очікування.

Експерт Анатолій Пархом'юк нагадав про можливість договору про співробітництво поміж громадами, котрий вони уже можуть укласти заради співпраці для кращого майбутнього. Також він повідомив і про дедлайни – ті терміни, котрі є у громад, які таки захочуть об'єднуватися. Далі – справа очільниками населених пунктів та їхніми громадами.

Надрукувати
мітки:
коментарів