Поділитись:

Норка на шуби: на Волині хочуть збудувати звіроферму

П'ятниця, 25 січня 2019, 16:11
Норка на шуби: на Волині хочуть збудувати звіроферму

На Волині хочуть побудувати звіроферму для розведення норок з подальшим експортом хутра.

Про це в мережі Facebook написала журналістка Оксана Петрук.

В селі Підгірне Рожищенського району мають намір збудувати хутряну звіроферму потужністю 9,8 тисяч умовної самки норки.

Норка на шуби: на Волині хочуть збудувати звіроферму

За документами, будувати звіроферму буде українсько-голландське підприємство «Гірсам», кінцевим бенефіціарним власником якого є Де Вріс Хендрік Герет.

У повідомленні про плановану діяльність зазначається, що звіроферма створюється для забезпечення потреб населення в хутровій сировині та створення нових робочих місць і додаткового джерела надходження коштів в бюджет. Зокрема передбачається створення 15-20 нових робочих місць.

Як зазначила під час громадського обговорення проекту комерційний директор ТзОВ СП "Гірсам" Ольга Воїна, господарство планує розводити норку, також планується забій норки та експорт хутра. Також вона додала, що праця не є важкою, тож на фермі можуть працювати жінки. 

"А знаєте, чому перспективно будувати таку ферму на Волині? Бо нещодавно Європейський союз заборонив хутрові ферми. Адже таке виробництво не тільки антигуманне, але і несе шкоду екології. А ми ж не Євросоюз. Та й люди промовчать, бо ж ніхто їх і до відома не поставить про такі наміри", – прокоментувала Ольга Петрук.

Нагадаємо: раніше зоозахисник Вадим Нечаєв розповів "Конкуренту", що, зважаючи на те, що навіть у Луцьку з’явилася купа хутряних магазинів, це може свідчити про те, що їх "виживають" із Європи, адже там заборонили хутрові ферми.

"У Луцьку раніше не було стільки хутряних магазинів, нині їх у центрі мінімум 3-4. Для мене це сигнал того, що з Європи їх "виживають", вони поволі залишають європейські ринки і переміщуються, будемо прямо казати, на ринки слабо розвинених країн", – зазначив Вадим Нечаєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому волинянам варто відмовитися від виробів із натурального хутра

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
13:25
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
14 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024