Поділитись:

Луцька лікарня похвалилася ремонтом і новим обладнанням

Субота, 26 січня 2019, 10:03
Луцька лікарня похвалилася ремонтом і новим обладнанням

Протягом минулого року у Луцькій міській клінічній лікарні було проліковано 22 552 хворих. Виконано план ліжкоднів на 102,7%.

Про це під час річного звіту розповів заступник директора з медичної частини Володимир Шендибило.

У медзакладі хірургічна активність за минулий рік склала 70,5%.  Оперовані 7 915 хворих, виконано 8 964 операції. Відсоток післяопераційних ускладнень склав 0,2%. Післяопераційна летальність 1%. Річний план по донорству виконано на 150,9%.

Аналізуючи роботу закладу в цілому, Володимир Михайлович відмітив стабільне виконання планових показників, збільшення кількості оперативних втручань та кількості амбулаторних пацієнтів.

В структурі летальності за причинами, зі слів Володимира Шендибила, на першому місці ІХС з ускладненнями та інфаркти – 25,3%, на другому місці інсульти – 21,8%. На третьому місці випадки смерті від травм та отруєнь – 9%.

Амбулаторно в приймальному відділенні та травмпункті за минулий рік прийняли 20 660 хворих.

За 2018 рік надійшли кошти на рахунок лікарні від громадського об’єднання «Допоможемо собі» - 175,5 тис. грн, від страхових компаній отримано 392,4 тис. грн.

У стаціонарі закладу проліковано 119 учасників АТО і 10 членів сімей загиблих учасників АТО. Крім того, проводяться амбулаторні обстеження цієї категорії пацієнтів. Витрачено на медикаменти для учасників ООС 214,4 тис. грн., на харчування – 29,5 тис. грн. На стаціонарне обстеження призовників лікарня використала 94,4 тис. грн.

Після капітального ремонту відкрилися діагностично-лікувальні кабінети ендоскопічного підрозділу лікарні. З державного бюджету були виділені кошти на придбання ендоскопічної відеостійки. Відділення інтраскопічної і функціональної діагностики поповнилося новим сучасним обладнанням. Тепер ці кабінети працюють у декілька змін, що дозволяє збільшити їх доступність для пацієнтів та зменшити черги. У кабінетах МРТ та СКТ, які працюють із значним перевантаженням, запроваджено прийом за попереднім записом. Відпрацьовано запис по телефону.

Лікарня бере участь в реалізації заходів субпроекту Світового банку "Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області". У рамках цієї програми отримали обладнання на суму 17 151,6 тис. грн.

За рік у КП «Луцька міська клінічна лікарня» надійшло16 звернень громадян щодо організації надання медичної допомоги.

Луцька лікарня похвалилася ремонтом і новим обладнанням

Як прозвітував Володимир Шендибило, за минулий рік провели поточні ремонти у палатах та санітарних кімнатах багатьох відділень лікарні. Ведеться капітальний ремонт відділення діагностики. Створено кабінет УЗД на 6-му поверсі для стаціонарних пацієнтів та кабінет УЗД серця на 1-му поверсі. У лікарні виконали ремонт внутрішніх приміщень харчоблоку та пральні. Відремонтоваликабінети лікаря-дерматолога та лікаря–ЛФК. Виконано капітальний ремонт ділянки резервного водогону. Проводиться планомірна заміна вікон на енергоощадні. Промито систему зовнішньої каналізації. Підготовлено та забезпечено стабільну роботу системи опалення у зимовий період. Постійно виконуються роботи з благоустрою території. Замінено два пожежних гідранти на території лікарні. Проведено ремонт балконів. Також відремонтовано корпус, у якому розміщена бактеріологічна лабораторія.За рахунок коштів з бюджету розвитку міста завершується заміна двох лікарняних ліфтів.

Про роботу хірургічного віділення звітував заступник директора з хірургічної допомоги Олександр Федорчук. Як торік працювали в бактеорологічній лабораторії лікарні, розповіла заступник директора

з медсестринства Надія Бортник.

У засіданні брав участь начальник Управління охорони здоров’я Луцької міської ради Микола Якимчук.

Нагадаємо: Головний лікар ЛМКЛ розповіла, чи варто робити щеплення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як працюють, скільки отримують та витрачають у міській лікарні Луцька

 

 

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024