Поділитись:

В садочок за чотири дні: пригода в Луцьку

Понеділок, 28 січня 2019, 07:40

Здавалося б, ну що тут складного – прилаштувати дитину у дитячий садок? На черзі дитина стоїть з народження, щеплення є. В моїй голові був чіткий план дій. З того моменту, як ото я вирішила собі, що моїй дитині у два з половиною роки уже пора в садок, а мені  - на роботу, не мине і тижня. Отож, уже наступного дня я була у свого сімейного лікаря з обхідним листом. У той же день ми поважились і помірялись. А також записалися до потрібних спеціалістів. Ну, зробили ми не густо. Але якийсь початок був.

Перший наш кабінет – лор. Претензій до дитини не було. Оглянувши її, лікар дала «добро». У той же день вдалося пройти і хірурга, де спеціаліст також написав, що ми здорові.

Наступного дня був запис до окуліста. Дитині неймовірно сподобався огляд в напівтемному кабінеті і тьотя з цікавим дзеркальцем, яка ретельно оглядала кожне око. Її вердикт був невтішним: у 3 рочки нам потрібні будуть окуляри. Звісно, це засмутило і шокувало. Проте тільки не моє дитя. Перспектива вибору форми, оздоблення і кольору майбутніх окулярів їй неабияк сподобалася. Було вирішено: вони будуть рожеві з мавпочками.

Не менше захоплення викликало і крісло в стоматолога. А оскільки моє дитя уже неодноразово бачило, як лікують зуби її старшій сестричці, то була дуже горда собою, що і вона нарешті полікувала усі зубчики.

Аналізи дитини були у нормі, тому, побажавши в добру путь, наша лікар поставила печатку в обхідному листі.

Отож, з медоглядом лишилася остання інстанція – кабінет завідуючої. Тут нам довелося трошки почекати. Була черга. А в кабінеті нас чекав досить неприємний сюрприз. Бо завідуюча навідріз відмовилася давати нам допуск до садочка, оскільки щеплення були зроблені у тому місці, де дитина народилася і раніше проживала. Наступного дня я кілька годин «жила» в лікарні, аби довести, що ті щеплення у дитини дійсно є і пояснювати, чому медична картка в дитини не в порядку, як здалося завідуючій.

Щодо самого садочка, то тут питань не виникло. Адже з чергою у нас проблем не було. Зібрати документи також було не складно. Була годину в ЦНАПі, аби взяти довідку, що ми є в електронній черзі, кілька ксерокопій – оце і увесь пакет документів. Пройти медичний огляд дитини реально за два-три дні. Півдня на довідки  і ще одна половина дня на те, що б занести їх у садочок. Вуаля – наступного дня можна лишати дитину у групі.

Гірше з адаптацією. Бо навіть найліпші у світі вихователі ніколи не замінять дитині маму…

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024