Поділитись:

На Волині 18 вчителів зголосилися пройти сертифікацію

Понеділок, 28 січня 2019, 12:31
На Волині 18 вчителів зголосилися пройти сертифікацію

З 15 січня до 1 лютого 2019 року триває реєстрація вчителів України, які бажають взяти участь у сертифікації педагогічних працівників.

Про це повідомляє Волинська облдержадміністрація. 

Впродовж 2019-2021 років триватиме пілотний проект сертифікації, у якому братимуть участь вчителі початкових класів. Учасниками сертифікації можуть бути педагогічні працівники, які мають стаж педагогічної роботи на відповідній посаді не менше двох років і долучаються до процедур сертифікації виключно за своєю ініціативою та бажанням на добровільних засадах.

Метою сертифікації є виявлення та заохочення педагогів з високим рівнем педагогічної майстерності, що володіють методиками компетентнісного навчання та сучасними освітніми технологіями.

Складові компоненти сертифікації:

1) експертне оцінювання професійних компетентностей учасника сертифікації шляхом вивчення практичного досвіду його роботи, що організовується Державною службою якості освіти;

2) самооцінювання учасником сертифікації власної педагогічної майстерності, шляхом створення е-портфоліо;

3) незалежне оцінювання фахових знань та умінь учасника сертифікації шляхом тестування, що організовується Українським центром оцінювання якості освіти та регіональними центрами ОЯО.

Сертифікацію зможуть пройти не більше однієї тисячі вчителів початкових класів закладів освіти України. У зв’язку з цим Міністерство освіти і науки України визначило максимально можливу чисельність учасників пілоту від кожної області.

З урахуванням загальної кількості початкових класів, гранична чисельність учителів Волинської області, які зможуть зареєструватися для проходження сертифікації у 2019 році – 39 осіб. Станом на 24 січня реєстраційні картки оформили 18 волинян.

Вчителі, які успішно пройдуть сертифікацію, отримуватимуть щомісячну доплату в розмірі 20 % посадового окладу пропорційно обсягу педагогічного навантаження упродовж трьох років чинності отриманого сертифіката. Окрім того, успішне проходження сертифікації зараховуватиметься як проходження педагогічним працівником чергової (позачергової) атестації з присвоєнням наступної категорії або підтвердженням наявної вищої категорії.

Натомість неуспішне проходження педагогічним працівником сертифікації не впливає на результати його атестації, підтвердження наявної чи присвоєння наступної педагогічної категорії, продовження його роботи на відповідній посаді чи застосування до нього будь-яких заходів адміністративного впливу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стартує реєстрація на сертифікацію вчителів: що потрібно знати

Надрукувати
мітки:
коментарів