Поділитись:

Натяки на гроші і підозріла експертиза: подробиці історії афганця-волинянина (відео)

П'ятниця, 08 лютого 2019, 19:40
Натяки на гроші і підозріла експертиза: подробиці історії афганця-волинянина (відео)

В історії про афганця Амруддина, в якому впізнали зниклого 30 років тому волинянина Ігоря Білокурова, з'явилися нові деталі. 

Про це говорили у ток-шоу "Стосується кожного", яке вийшло в ефір 8 лютого. 

Як розповів учасник експедиції до Афганістану, коли зустріли Амруддина, то він пам'ятав, що їхав на броні, почув вибух, відчув біль у руці. А далі він починає згадувати лише нове життя. Зараз у нього є документ на ім'я Амруддин. Чоловік має сім'ю: три доньки і два сини. Працює в місцевому загоні самооборони, багато працює на землі – має господарство. Однак в тій місцевості, де він зараз мешкає, ніхто не знає, звідки він родом і чиїх він батьків син. Місцеві вважають його "колишнім" українцем. 

Есперти зауважили, що антропологічно афганістанці теж можуть бути рудоволосі. До того ж, зауважили, що людина може змінитися ззовні, втратити пам'ять, але при цьому не може забути рідну мову. 

Своєю чергою родина Ігоря Білокурова переконана: повторний зразок ДНК, який не підтвердив, що Амруддин – син Антоніни Білокурової, був зроблений абияк. 

Ще один учасник експедиції Олег Чуйко сподівається на порядність того, хто брав зразки ДНК у Амруддина. І зауважив, що дипломатичні можливості України в Афганістані дуже обмежені. Також він заявив, що в історії волинянина-афганця були певні натяки на гроші. 

Попри це, в селі досі вірять, що Амруддин – Ігор Білокуров. А мама сподівається, що таки знайде сина живим. 

Нагадаємо: у березні цього року українські геологи випадково натрапили на афганця, який за типажем аж ніяк не нагадував місцевого. Чоловік сказав, що звуть його Амруддином, і вимовив два слова, "Волин" та "колодяз". Він не пам'ятав родичів, ні звідки родом. Відео з ним швидко з'явилося у мережі. І вже невдовзі у кадрах люди впізнали хлопця з Волині. Ветерани Афганістану одразу ж взялися за пошуки зниклого українця. Хоч справа знову повернулася на початковий етап, вони не втрачають надії, що Амруддін скоро повернеться додому.

Перший ДНК-аналіз виявився невдалим через неякісні зразки. Проблеми з ідентифікацією біоматеріалу виникли через антисанітарні умови, в яких українська команда забирала зразки у липні. Волоски Амруддина мали порівняти з ДНК Антоніни Білокурової, нібито матері знайденого чоловіка.

Згодом Антоніна Білокурова – мама Ігоря Білокурова, який зник 30 років тому і якого начебто знайшли в Афганістані під іменем Амруддин – здала повторно зразки для аналізу ДНК. Однак індекс материнства за всіма параметрами показав нуль. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як родина з Волині заробила на вбивстві Кеннеді 17 мільйонів доларів

Надрукувати
мітки:
коментарів