Поділитись:

У Луцьку гаряча вода "охолоджувалася" через самотужки замінені труби

Понеділок, 11 лютого 2019, 16:51
У Луцьку гаряча вода «охолоджувалася» через самотужки замінені труби

Представники ДКП «Луцьктепло» спільно з головою правління ОСББ «Соборності, 4» неодноразово проводили комісійні обстеження внутрішньобудинкової системи гарячого водопостачання житлового будинку на пр. Соборності, 4.

Про це повідомляє прес-служба підприємства. 

На момент обстеження 16 січня температура гарячої води на виході з ЦТП (за адресою вул. Гордіюк, 40-а) становила +54ºС. Температура гарячої води на вводі в будинок на момент обстеження становила на подавальному трубопроводі +47ºС. Температура гарячої води в квартирі №159 становила +46ºС, що не відповідає нормативній. Крім того встановлено, що трубопроводи в підвальному приміщенні системи гарячого водопостачання замінено з d=150мм на поліпропіленові трубопроводи із завуженим діаметром d=63мм, що порушує гідравлічний режим системи гарячого водопостачання будинку. Проектну документацію щодо реконструкції системи гарячого водопостачання житлового будинку працівникам підприємства надано не було, проведення таких робіт з ДКП «Луцьктепло» не погоджувалося. 

Підприємство зверталося до голови правління ОСББ «Соборності 4» з вимогою надати технічну документацію (робочий проект) на реконструкцію внутрішньобудинкової мережі гарячого водопостачання, погоджену з ДКП «Луцьктепло». Проте станом на 20 січня документи не були надані.

Споживачам проводиться перерахунок оплати послуги з гарячого водопостачання відповідно до складених актів-претензій, згідно з «Порядком проведення перерахунків розміру плати з надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення в разі ненадання їх або надання не в повному обсязі, зниження якості». 

Переобладнання системи гарячого водопостачання призводить до розбалансування внутрішньобудинкової системи гарячого водопостачання, яка належить до інженерної системи будинку, як цілісного майнового комплексу. Відтак споживач несе відповідальність за самовільне переобладнання системи теплоспоживання та може бути притягнутим до адміністративної відповідальності, згідно зі ст. 150 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

А також власник, наймач (орендар) приміщення, що припустив самовільне переобладнання, зобов’язаний за свій рахунок привести це приміщення до попереднього стану.

Будинок на пр. Соборності, 4 перебуває на самоуправлінні ОСББ «Соборності 4». Відповідно, обслуговування та ремонт внутрішньобудинкових мереж вказаного житлового будинку, забезпечення належних умов проживання і користування власним, неподільним та загальним майном його власників належить до компетенції правління ОСББ. Задля надання якісної послуги з гарячого водопостачання мешканцям будинку правлінню ОСББ необхідно привести систему гарячого водопостачання до проектних рішень та повідомити про виконані роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лучани не хочуть платити за тепло, якого не було

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024