Поділитись:

Де на Волині найгірша ситуація зі сміттям

Середа, 27 лютого 2019, 14:51
Де на Волині найгірша ситуація зі сміттям

На Волині залишається напружена ситуація з утилізацією сміття.

Про це заявив начальник Державної екологічної інспекції в області Олександр Ткачук, – повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА. 

Із його слів, старі полігони переповнені, а нові не будують через протидію з боку місцевого населення. До слова, схожа ситуація виникла в Горохові. Незважаючи навіть на те, що його мали зводити відповідно до європейських стандартів та вже були виділені кошти з державного бюджету. Натомість, будівництво сміттєпереробних заводів, про яке часто розповідають, – надзвичайно договортісне та триває не один рік. А питання відходів слід вирішувати вже зараз.

Отож, нині найгірша ситуація в Луцьку, Любешові та Ковелі. Адже місцеві полігони заповнені на понад 90 %. Окрім того, потребують вирішення «сміттєвого» питання в Маневичах, Нововолинську та Ківерцях.

Відтак, представники Луцька, Любешова та Ковеля зустрілися із представниками харківської проектної організації ТОВ «Діпрокомунбуд». Саме вони проектували та здійснюють нагляд за полігоном ТПВ у місті Дергачі Харківської області. Зі слів радника голови облдержадміністрації Олександра Закузенного, це один із найкращих прикладів полігону твердих побутових відходів. Аналогів йому немає в Україні. Тому волинянам слід перейняти позитивний досвід. 

За результатами зустрічі домовилися про співпрацю. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів