Поділитись:

Коти ‒ це причина вимирання інших ссавців, ‒ вчені

Неділя, 10 березня 2019, 23:26
Коти ‒ це причина вимирання інших ссавців, ‒ вчені

Кішки можуть здаватися зовсім невинними створіннями, але, насправді, вони стали причиною численних вимирань.

Про це розповідає TECHNOLOGY.ORG

Коти не завжди бажанні гості. Вчені з університету Queensland стверджують, що природоохоронні зони, які були створені в Австралії, і в яких не було котів та лисиць запобігли вимиранню тринадцяти видів ссавців. Австралія займає один з найвищих рівнів по вимиранню тварин в сучасному світі й вони частково несуть відповідальність за це. 

Діяльність людини, також веде до вимирання багатьох видів, особливо – створення нових порід. Кішки не є “своїми” в Австралії – вони були туди привезені. Деякі з них тоді були покинуті, ось чому в Австралії  така  кількість безпритульних котів. Ці “невинні створіння” полюють на маленьких тварин, щоб вижити й таким чином, сприяють їх вимиранню. Існує, близько 80 австралійських островів, на яких немає популяцій котів та лисиць. Такі заходи допомогли зберегти деякі види. Наприклад, великий “stick-nest” щур зник з материкової Австралії, але все ще водиться на Франклінських островах біля південної  частини Австралії.

Більшість притулків були створені після 1980 року. Вчені та організації захисту навколишнього середовища переселяли диких тварин з островів, або з великих відгороджених територій на материку, і переміщали тварин, що зникають, до цих місць. Вчені говорять, що зараз в Австралії існує 101 острівний притулок, що охоплює 2152 квадратних кілометри та 17 огороджених притулків площею 346 квадратних кілометрів. Однак, ця робота ще не завершена. Існує ще 29 видів, які перебувають під загрозою зникнення, все ще не маючи надійного притулку. Створення цих охоронних територій також потребує вдосконалення, ідеальних умов для переміщення цих видів.

Деякі люди скажуть, що краще дозволити природі розвиватися самій. Насправді, саме нові види, особливо ссавців-хижаки, є винними у зникненні більшості видів тварин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зубна паста та добриво зі скла тепер реальність, – вчені

Надрукувати
мітки:
коментарів