Поділитись:

"Бридко", – військові обурені ситуацією із банером у Луцьку

Четвер, 14 березня 2019, 10:30
«Бридко», – військові обурені ситуацією із банером у Луцьку

У Луцьку напередодні візиту Президента України Петра Порошенка невідомі вивісили на 16-поверхівці в центрі великий банер. 

Зранку 14 березня банера вже не було. 

«Бридко», – військові обурені ситуацією із банером у Луцьку

«Бридко», – військові обурені ситуацією із банером у Луцьку

«Ти став президентом на крові хлопців 51 ОМБР (окрема механізована бригада). Щоб сховати свої злочини, твої генерали її знищили. Волинь такого не пробачає», – такий напис був на банері. 

Водночас у 51-й бригаді обурені і вважають згадку про полеглих побратимів у політичних конфліктах провокацією. 

«Побачив сьогодні оцей шматок лайна на стіні 16-поверхового будинку в центрі. Я можу лише здогадуватися, з чиєї воно дупи, але в мене виникло одне питання: це ж якою кінченою, цинічною, бездушною мразотою треба бути, щоб так паплюжити, використовувати в своїх політичних ігрищах пам'ять хлопців, які полягли за нашу країну, віддали найцінніше? Мені як бійцю 51-ї бригади бридко, що всілякі політикани не залишать їх у спокої. Загиблі вже ж не зможуть відповісти, захистити пам'ять про себе", – написав у Facebook боєць 51-ї бригади Олександр Мартинюк.

Чоловік закликав своїх колег-військових публічно висловити протест проти використання пам'яті про полеглих Героїв у корисливих цілях. 

Довідково: 

51-ша окрема механізована бригада, дислокується у Володимирі-Волинському. Підрозділи бригади брали участь у найбільш запеклих боях війни – боях на кордоні, за Савур-Могилу, боях за Іловайськ. Завдяки артилеристам та бійцям бригади у боях під Іловайськом було розбито дві колони російських військ, взято в полон 13 військовослужбовців Збройних сил РФ. 1 грудня 2014 року бригаду розформували, а за місцем її дислокації створено нову – 14-ту окрему механізовану бригаду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцьк готується до приїзду Порошенка (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
09:59
24 квітня 2024