Поділитись:

На президентських виборах екзит-пол проведуть три соціологічні центри

Четвер, 21 березня 2019, 14:31
На президентських виборах екзит-пол проведуть три соціологічні центри

Під час першого туру президентських виборів 2019, які відбудуться 31 березня 2019 року, фонд "Демократичні ініціативи", КМІС та Центр Разумкова проведуть Національний екзит-пол-2019 на виході з виборчих дільниць.

Про це на прес-конференції 21 березня повідомила Ірина Бекешкіна, директор фонду "Демократичні ініціативи", – інформує РБК-Україна. 

Бекешкіна зазначила, що екзит-пол – невід'ємний компонент будь-яких демократичних виборів. У той же час в Україні це ще й додатковий фактор контролю за їхнім проведенням, оскільки майже 70 % респондентів не вірять, що вибори в Україні будуть чесними.

Директор фонду "Демініціативи" зазначила, що перші результати будуть оприлюднені о 20:00 годині, і це буде інформація на 18:00 годину. Потім соціологи оприлюднять дані о 23:00 годині, і це будуть цифри на закриття дільниць.

"Остаточні будуть о 23:00 годині", – сказала вона.

Довідково: 

Екзит-пол – опитування на виході або післявиборче опитування. Це опитування виборців, що проводиться соціологічними службами на виході з виборчих дільниць у день голосування задля прогнозування його результатів до часу оголошення офіційних даних виборчими комісіями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів