Поділитись:

На Волині шукають, хто ремонтуватиме дорогу Київ – Ковель – Ягодин

Четвер, 21 березня 2019, 18:40
На Волині шукають, хто ремонтуватиме дорогу Київ – Ковель – Ягодин

Службою автомобільних доріг у Волинській області оприлюднено оголошення про проведення процедури закупівлі робіт з реконструкції автомобільної дороги державного значення М-07 Київ – Ковель – Ягодин (на м. Люблін) на ділянці км 478+000 – км 482+100.

Про це повідомили в прес-службі САД у Волинській області.

Реконструкцію 34 км та капітальний ремонт ще майже 22 км цього автошляху в межах Волині протягом найближчих 4 років передбачено Державною цільовою економічною програмою розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018-2022 роки.

Цьогоріч  планується завершити реконструкцію та ввести в експлуатацію 4,1 км автодороги Київ – Ковель – Ягодин (на м. Люблін) на ділянці, що проходить повз населені пункти Хворостів, Підгородне та Машів.

Зазначимо, що роботи з реконструкції цієї ділянки автодороги були розпочаті ще у 2011 році в рамках підготовки до проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу 2012. Тоді її було розширено до чотирьох смуг руху (по дві у кожну сторону). По лівій смузі вдалось укласти нижній та середній шар асфальтобетону, по правій ці роботи не були завершені через нестачу фінансування.

Оскільки автодорога М-07 – це найкоротший шлях від Києва до кордону з Польщею, до Євро-2012 ліву смугу було відкрито для руху транспорту. З 2012 року кошти на завершення реконструкції цього об’єкта не виділялись, тож права смуга досі закрита, а це завдає незручностей користувачам доріг, які змушені маневрувати то з лівої частини дороги на праву, то навпаки.

Проте, така ситуація зміниться в поточному році – об’єкт реконструкції автомобільної дороги державного значення М-07 Київ – Ковель – Ягодин (на м. Люблін) на ділянці км 478+000 – км 482+100, з обсягом фінансування 80 млн. грн, увійшов до Переліку об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та середнього поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення у 2019 році, затвердженого постановою КМУ від 06.02.2019 р. № 130-р.

Роботи з влаштування 4-х смуг руху на цій ділянці шляху розпочнуться після завершення всіх тендерних процедур.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Відомо, які дороги на Волині ремонтуватимуть цьогоріч

Надрукувати
мітки:
коментарів